1

Onderwerp: Beginner - bekleden hoe aanpakken?

Hoi, ik ben nieuw op het forum en wilde deze regenachtige zondagmiddag eens gebruiken om te oefenen met het bakken van een leuke kindertaart. Ik heb op het forum hier al veel ideeën opgedaan voor heerlijke vullingen dus dat komt vast wel goed.

Het bekleden vind ik lastiger. Hoe pak ik dat aan? Moet je het biscuit eerst insmeren voor je het bekleed met marsepein? En waarmee?

Wat is nou exact de juiste werkwijze en volgorde voor het maken van zo'n prachtige taart?

2

Re: Beginner - bekleden hoe aanpakken?

ik vind zelf dit een heel handige how to met foto's:
http://www.keetie.com/pageID_6812821.html

En Lot hier van het forum heeft ook hele handige tips opgeschreven:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=125276

Met de zoekfunctie kom je overigens ook een heel end als je iets wilt weten!

Succes!

3

Re: Beginner - bekleden hoe aanpakken?

Dank je wel, hier heb ik veel aan! :)

4

Re: Beginner - bekleden hoe aanpakken?

Ik heb altijd veel aan de filmpjes op you tube. O.a. deze bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=osC5SRtE … re=related maar er staan er nog veel meer op. Succes!

5

Re: Beginner - bekleden hoe aanpakken?

Dank jullie voor de handige links! Ik heb zondag mijn taart gemaakt met kant en klare cakemix, chocoladevulling en een bekleding van marsepein. Vanwege mijn impulsieve idee heb ik alles bij Albert Heijn moeten kopen, de andere winkels waren dicht. De poedersuiker was ik vergeten dus ik heb de taart afgesmeerd met chocopasta, en de marsepein uitgerold op een aanrecht met bloem.  :)  Haha, dus waarschijnlijk heel veel 'verkeerd' gedaan, maar desalniettemin is de taart goed gelukt! Voor een eerste probeersel smaakte hij prima en hij zag er ook nog leuk uit!

(maar ik heb wel een boek besteld voor het maken van kindertaarten, via Bol.com. Lijkt me toch wel handig!)  ;)

6

Re: Beginner - bekleden hoe aanpakken?

Super dat je er zoveel plezier in hebt gehad! Hopelijk mogen er nog vele taarten volgen.

Ik zou alleen in het vervolg echt niet meer uitrollen op bloem. rauwe bloem is namelijk niet echt gezond.