1

Onderwerp: wat gebeurde er nou

Ik ging vanmorgen mijn 3de taart maken
niet echt veel ervaring dus
toen ik hem wilde insmeren met botercreme ( mix)
toen rolde het hele bruine laagje van de taart er af
hopelijk snappen jullie wat ik bedoel
dat rolde in de botercreme mee
ik heb de botercreme eerst meteen naar het mixen gebruikt en toen dat gebeurde ff in de ijskast gezet maar het bleef het zelfde
heeft de taart misschien te lang in de oven gestaan
of is het wat anders
de taart is ook met mix gemaakt
het resultaat is dus een niet strakke taart
http://i957.photobucket.com/albums/ae58/dollieke/dolly/IMG_5293.jpg

2

Re: wat gebeurde er nou

Afsmeren kun je beter niet doen met de mix, maar met botercreme 1:1. Misschien te weinig gebruikt om mee af te smeren zodat je teveel kracht moeten zetten en zo de buitenkant weer mee trekt? Of was de creme niet zacht genoeg?
Gelukkig maakt het voor de smaak niet uit hoe de buitenkant eruit ziet!

3

Re: wat gebeurde er nou

Afsmeren kun je beter niet doen met de mix, maar met botercreme 1:1. Misschien te weinig gebruikt om mee af te smeren zodat je teveel kracht moeten zetten en zo de buitenkant weer mee trekt? Of was de creme niet zacht genoeg?
Gelukkig maakt het voor de smaak niet uit hoe de buitenkant eruit ziet!

4

Re: wat gebeurde er nou

Bedoel je met het bruine laagje, de buitenkant van je biscuit? Was misschien je botercreme te hard waardoor je het meetrok?

Don't just dream your life, but live your dreams too!

5

Re: wat gebeurde er nou

ik vond de botercreme vrij zacht de boter had de hele nacht op het aanrecht gelegen

Re: wat gebeurde er nou

t zou kunnen dat je te veel vet of bakspray in je bakpan hebt gedaan, dan krijgt je een soort van lege blaar onder de buitenste laag en die trek je er inderdaad van af als je gaat afsmeren :S

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: wat gebeurde er nou

dat zou kunnen ja
weer wat geleerd :D