Onderwerp: sorry, weer een beginnersvraag...
Ik hen net het biscuit gebakken en het kan ingedrukt worden. Dus hij zou gaar moeten zijn (geen prikker om te controleren) maar hij is zo wiebelig
Hoort dat?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » sorry, weer een beginnersvraag...
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik hen net het biscuit gebakken en het kan ingedrukt worden. Dus hij zou gaar moeten zijn (geen prikker om te controleren) maar hij is zo wiebelig
Hoort dat?
nee, wiebelig is dat er nog lucht onder zit; nog effe 5minuten
wanneer de rand loskomt van de bakvorm issie gaar
als hij 'wiebelig' is, is ie bij mij meestal nog niet helemaal gaar...nog even 5 minuutjes zou ik zeggen! Bij mij is 'ie gaar als ik 'm 'hoor' knisperen als ik 'm indruk...
Heb je ook geen sateprikker in huis? Of bijv. een fonduevorkje?
Kan dat ook als die al 10 minuten uit de oven is?
Nee, geen sateprikkers of fondue vorkjes te bekennen.
neuh, ik denk niet meer terugzetten , maar hij was wel bijna gaar dan hoor
Gewoon doorsnijden straks en kijken.
ik gebruik ook nooit een prikker (die komen er bij mij altijd schoon uit ).
Effe voelen (moet sponzig stevig zijn) en de rand van de biscuit moet loskomen van de vorm, dan istie gaar. Dus alleen vingers en ogen gebruiken is genoeg
Nou, niet gaar dus... van binnen nog helemaal drab!
Sh*t wat baal ik....
De taart is er 35 min. Ingeweest. Electrische oven 175 graden, mix is van funcakes. Het beslag was (volgens mij) goed, heel erg stijf.
Wat heb ik verkeerd gedaan?
hoe groot istie? ik bak, hetelucht, 20cm 40 min
26 cm springvorm met bakpa pier bekleed
26 cm bak ik met onder en bovenwarmte op 180 graden en dan 35 minuten, 30 cm bak ik ong. 43 minuten
26 gaat bij mij hetelucht 150 graden, ruim 45min
zo zie je maar weer, je moet je oven leren kennen en goed kijken en voelen
Nou, na een tranendal morgen maar weer opnieuw beginnen!
Alleen dus langer bakken en ff voor prikkers zorgen...
Tranendal? Niet huilen om wat mix, eieren en water, hoor! dat is het niet waard! Kom op, met frisse moed gewoon een nieuwe bakken!
Ik had vandaag mijn bakpan niet goed ingespoten met bakspray, waardoor de helft in de bakpan achterbleef. Ik ben lekker wezen sporten, heb er nog eentje gemaakt en die is goed... wat ik wil zeggen; van fouten leert men
Nou, na een tranendal morgen maar weer opnieuw beginnen!
Alleen dus langer bakken en ff voor prikkers zorgen...
nee joh van het gare deeg kun je cakepops maken
Cakepops? Zoals je merkt een cake noob
Oops dubbel!
niet huilen
alles komt goed
vanmorgen biscuit gebakken en volledig ingestort vanavond nieuwe gebakken en nu een biscuit over om eindelijk eens de cakepops te proberen
(cakepops=soort van lolly van biscuitdeeg gedipt meestal in chocola, zoek maar eens in het forum...zo gaaf!)
Cakepops? Zoals je merkt een cake noob
![]()
zijn lekker hoor beetje jam of botercreme met een smakie erdoor of roomkaas
dan krijg je dit
niet huilen
![]()
![]()
![]()
alles komt goed
![]()
vanmorgen biscuit gebakken en volledig ingestort
vanavond nieuwe gebakken en nu een biscuit over om eindelijk eens de cakepops te proberen
(cakepops=soort van lolly van biscuitdeeg gedipt meestal in chocola, zoek maar eens in het forum...zo gaaf!)
idd ff door de sjoco of candymelt tadaam
Manon1982 schreef:Cakepops? Zoals je merkt een cake noob
![]()
zijn lekker hoor beetje jam of botercreme met een smakie erdoor of roomkaas
dan krijg je dit
oooh ik krijg nu al zin om ze te maken!!
in maart wordt mn zoontje 7 en die wil de cakepops graag trakteren, nog mooi wat maandjes om ze te oefen tot perfectie Je zou er haast express je biscuit door willen verprutsen
mijn kleine man trakteerde op oogballen op een vork zo leuk hahah
met oreo is ook jummm
mijn kleine man trakteerde op oogballen op een vork zo leuk hahah
hè getsie......wat een idee
Wel super origineel! Ik heb de gare gered, ik ga eens kijken of dat lukt.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » sorry, weer een beginnersvraag...
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.