1

Onderwerp: Boetseren met marsepein?

Hallo!

Ik wil een herfsttaartje gaan maken, nu wil ik daar wat paddestoeltjes en andere kleine dingetjes op maken. Kan ik dat met marsepein doen? Of adviseren jullie altijd fondant voor het boetseren en decoreren op taarten?

Groetjes Lenka

2

Re: Boetseren met marsepein?

Jawel joh, dat kan prima. Kleine dingetjes lukt prima met marsepein. En er zijn er hier op het forum ook mensen die altijd met marsepein boetseren, ook grotere dingen. Voor mij liever geen marsepein met boetseren, maar dat ligt waarschijnlijk meer aan mij :lol:

www.hiptaartjehip.nl  Unieke taarten voor bijzondere momenten

3

Re: Boetseren met marsepein?

ik boetseer alleen met fondant als t hard moet worden anders marsepein

4

Re: Boetseren met marsepein?

Ik boetseer ook altijd met marsepein omdat het lekkerder is (vinden ze hier bij ons toch).
Het werkt iets minder verfijnd dan met fondant, vind ik wel...
Je blijft de korrelige structuur zien terwijl je fondant heel erg glad kan krijgen.
Je mag ook marsepein niet téveel bewerken, want dan wordt die heel plakkerig en kan je er niks meer mee aanvangen (best een tijdje in folie laten liggen dan).

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com