Ik weet dat ik wat laat reageer, maar ben ook net pas lid geworden. Ganache werkt tot mijn verbazing helemaal super. Heb het recept uit het boek Planet Cake gebruikt.
witte ganache: 1,3 kg witte chocolade, grof geraspt met 450 ml ongeklopte slagroom (ik had 200 g met 70 ml)
donkere ganache: 1,2 kg melk of pure chocola, grof geraspt met 600 ml ongeklopte slagroom (ik had 200 g met 100 ml)
dit een half minuutje in de magnetron op vol vermogen en dan goed doorroeren. Nu komt de truc (al moet ik toegeven dat ik ook niet zo lang kon wachten en dus eerst heb lopen kliederen). Laat dit geheel een nacht staan!!! De volgende ochtend even 3 seconden in de magnetron en nu kun je er supergoed mee werken!
Het geheel wordt echt superstrak!
daar ik nog ff niet weet hoe ik hier foto´s moet plaatsen, zal ik die er later nog even bijzetten.
LG, Petra
Droom niet over het leven, leef je droom!
Petra