1

Onderwerp: Laten afkoelen van taart

Oke, misschien een stomme vraag, maar hoe laten jullie de taarten afkoelen? Onderste boven op een rooster (in het blik en dan omdraaien), of zoals hij in het blik zat? Of gewoon in het blik.....

Als ik de taart onderste boven op een rooster laat afkoelen dan komen er deuken op de plek waar het rooster zat.....

Hoop dat jullie kunnen helpen!

What doesn't kill you, makes you stronger

2

Re: Laten afkoelen van taart

Toch ondersteboven op dat rooster zetten hoor  :Y
Dan krijg je inderdaad deuken van het rooster, maar wel een mooi vlakke bovenkant  :D

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: Laten afkoelen van taart

Sonj@ schreef:

Toch ondersteboven op dat rooster zetten hoor  :Y
Dan krijg je inderdaad deuken van het rooster, maar wel een mooi vlakke bovenkant  :D

Thanx! Ben zo'n perfectionist dat die strepen me stoorde, maar dat ligt dus weer eens aan mij...... ;)

What doesn't kill you, makes you stronger

4

Re: Laten afkoelen van taart

ik doe meestal een theedoek eronder die ik iets met poedersuiker heb bestoven: plakt niet en de roosterafdruk wordt minder diep
(en de warmte kan gewoon door de theedoek heen)

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

5

Re: Laten afkoelen van taart

Die strepen zitten aan de onderkant, zie je later niks meer van  ;)

Maar dat van die theedoek is inderdaad een handige tip! Doe ik zelf ook  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

6

Re: Laten afkoelen van taart

ik doe altijd een stukje bakpapier op het rooster en dan omdraaien

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

7

Re: Laten afkoelen van taart

Bedankt voor de reacties! Ik geef me over, iedereen heeft dus in meer of mindere mate last van "strepen", maar idd die zie je niet aan de onderkant.....

What doesn't kill you, makes you stronger

8

Re: Laten afkoelen van taart

op z'n kop en dan na een paar minuten een kwart slag draaien :Y  krijg je ruitjes ;)
maar de 'indeukingen' zijn dan wel minder diep :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: Laten afkoelen van taart

Ik doe er niks onder omdat dan het vocht niet weg kan. Dan krijg je zo'n soppige onderkant. Ik ben ook een perfectionist  ;)  maar de ribbels zitten toch aan de onderkant en die zie je niet.....

10

Re: Laten afkoelen van taart

Door de theedoek kan het vocht gewoon weg en droogt de taart niet uit als hij wat langer staat. Ik doe de punten van de theedoek er losjes overheen. (Wel op het rooster)

11

Re: Laten afkoelen van taart

Op de kop op het rooster.  :Y

Maar ik zorg er wel voor dat het biscuit exact in het midden op het rooster komt, dan zitten de randjes die in het bicuit gedrukt worden tenminste netjes  :o  :o  :o

~ Never waste a good crisis... ~

12

Re: Laten afkoelen van taart

Jultie schreef:

Op de kop op het rooster.  :Y

Maar ik zorg er wel voor dat het biscuit exact in het midden op het rooster komt, dan zitten de randjes die in het bicuit gedrukt worden tenminste netjes  :o  :o  :o

Hahaha, zelfs de onderkant moet er netjes uit zien, ik voel hem met je mee!  :o

What doesn't kill you, makes you stronger