1

Onderwerp: Fondant of marsepein

Wat vinden jullie fijner om mee te boetseren, fondant of marsepein?
Ik ben niet supergoed in het boetseren en heb tot nu toe alleen nog maar geboetseerd met fondant.
Nu heb ik laatst per ongeluk marsepein meegenomen ipv fondant, om het als bekleding op de taart te gebruiken vind ik niet fijn.

2

Re: Fondant of marsepein

Ik ben echt een voorstander wat betreft fondant. Ik vind het lekkerder, prettiger werken/bekleden en voor mijn boetseerwerk gebruik ik alleen maar fondant omdat dat mooi uithard!
Dus voor mij alleen fondant  :Y

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Fondant of marsepein

Hier precies andersom, ik vind fondant echt niet lekker en marsepein wel.

What doesn't kill you, makes you stronger

Re: Fondant of marsepein

ik vind de zeelandia marsepein erg lekker!!en als je die vermengt met tylose dan worden de figuurtjes ook hard.

5

Re: Fondant of marsepein

Ik ga voor een combinatie van beide.

Voor het bekleden en veel van mijn boetseersels kies ik voor marsepein. Ik vind persoonlijk marsepein lekkerder dan fondant. Daarnaast vind ik dat marsepein makkelijker te modeleren is (fondant hard al snel uit vind ik en dan gaat het brokkelen....zal ook per fondant verschillen) en daardoor kan ik bijv. als ik een puzzel maak, de randen gladder maken.

Heb ik iets nodig dat echt goed moet uitharden dan kies ik voor fondant (evt. met tylose), zoals bij bloemen die ik iets bol wil laten staan (dit lukt gewoon echt niet met marsepein.
Ook als ik een echt witte taart moet maken kies ik voor fondant, ik heb al van alles geprobeerd, maar marsepein krijg ik nooit zo mooi wit als fondant.

groetjes karin