Onderwerp: Brood over? Maak deze broodpudding dan eens.
Overheerlijke broodpudding met eventueel schuimsaus.
Benodigdheden pudding:
200 gr (ou) wit of bruin brood, ontkorst en in blokjes gesneden
3 dl melk
50 gr boter
30 gr rozijnen en 30 gr krenten, gewassen en gedroogd
voor de liefhebbers 20 gr sukade, gesnipperd
50 gr amandelen, ontvliesd en gehakt
150 gr suiker
3 eieren
1 warme puddingvorm
1 eetlepel suiker
beetje boter
benodigdheden schuimsaus:
4 eieren
3 dl bessensap
60 gr basterdsuiker
Breng de melk aan de kook, roer er het brood en de boter door.
Blijf roeren tot de massa klontvrij is.
roer er daarna de rozijnen, krenten, sukade en amandelen door.
Klop de eieren met de suiker schuimig en voeg onder goed roeren de broodmassa erbij.
Breng een grote pan met water aan de kook.
Bestrijk de puddingvorm en het deksel met een beetje boter en bestrooi ze met wat suiker.
Vul de vorm tot 2/3 met de puddingmassa.
Sluit de vorm en zet dee in de pan met kokend water.
Laat de pudding 1 1/2 uur koken en vul het kokende water tot net onder de dekselrand van de puddingvorm aan.
Maak vlak voor het einde van de kooktijd de schuimsaus.
Klop daarvoor de eieren met de suiker in ca 10 minuten schuimig, en voeg daarna onder voortdurend kloppen het bessensap druppelsgewijs toe.
Laat de saus al kloppende binden.
Zorg dat de saus niet gaat koken. Laat de pudding na het koken zonder deksel uitdampen en stort hem daarna op een schaal.
Dien de pudding warm op en geef de saus appart erbij.
Koude broodpudding is trouwens ook heel lekker hoor.