1

Onderwerp: welke slagroom?

Ik heb tot 2 x toe de houdbare slagroom van friesche vlag uit een pakje gebruikt.
De eerste keer was ik niet helemaal tevreden en de 2de keer zat er chocolade door..

Welke slagroom gebruiken jullie?
Houdbare of verse? Of klopklop met melk?

PS weten jullie nog lekkere combi's met dulce de leche? Is slagroom daarbij ook lekker?

2

Re: welke slagroom?

Ik heb geen ervaring met Dulce de leche of (puur) slagroom in een taart. (Komt vooral omdat ik slagroom niet lekker vind  :D  )
Hier is wel een overzicht van heel veel combinaties, misschien kun je daar wat bij vinden? http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15883

Als ik slagroom gebruik voor bavarois of bonbonbloc creme gebruik ik altijd de langhoudbare van de AH. Voor een echte slagroomvulling zou ik wel verse gebruiken. Niet vergeten dat slagroomvullingen in de koelkast bewaard moeten worden he. ;)

~ Never waste a good crisis... ~

Re: welke slagroom?

dankjewel!
hier vinden ze slagroom in de taart erg lekker!
ik zelf ook hoor hihi :o

4

Re: welke slagroom?

Ik gebruik altijd verse slagroom met een zakje klopvast er doorheen. Wanneer ik veel nodig heb gebruik ik die van Hollandia, daar hoeft geen klopvast door, die blijft echt mooi stevig en ik vind 'm ook erg lekker.

5

Re: welke slagroom?

ja, gewoon de verse, met klopklop of met gelatine (voor mousse enz)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: welke slagroom?

bijna altijd houdbare. wel in de koelkast bewaren, want warm kun je het niet opkloppen!