Onderwerp: Las Vegas Appeltaart
Las Vegas Appeltaart
Ingrediënten
voor het deeg:
300 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram suiker
175 gram boter
1 ei
voor de vulling:
6 verkruimelde beschuiten (of paneermeel)
8 appels
2 marsen
2 snickers
150 gram pecannoten
100 gram suiker
25 gram boter
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast staan om tot rust te komen. Bekleed de taartvorm met het deeg. Bak de noten met boter en suiker in een koekenpan, totdat de suiker gaat karameliseren. Snijd de repen en de appels. Meng dit geheel samen met kaneel en de noten. Strooi de verkruimelde beschuiten of het paneermeel op het deeg. Bovenop het deeg doet u de appelvulling. Rol het restant van het deeg uit tot een ronde plak en plaats dit boven op de appelvulling om zo de taart af te dekken. Bestrijk de taart met ei en strooi hierover suiker. Steek in het midden van de taart een rond gat, zodat de stoom uit de taart kan ontsnappen. Bak de taart in de bakoven voor circa 60 minuten op 170°C. Laat de afgebakken taart goed afkoelen voor hij wordt aangesneden, zodat de chocolade en karamel goed kunnen stijven.