Marsepein is een stuk 'vriendelijker' in gebruik wanneer je nog niet zoveel taarten hebt bekleedt.
Omdat fondant een stuk soepeler is valt het vrij snel tegen de zijkanten van je taart aan, marsepein blijft er wat verder vanaf staan waardoor je wat meer tijd hebt om rustig rond je taart naar beneden te werken, op het moment dat je met je handen de marsepein bewerkt, dus recht legt, en tegen je taart aan strijkt scheurt het wat minder snel dan fondant.
Daarom worden eigenlijk alle basisworkshops en cursussen met marsepein gedaan.
Cakeboss is leuk om naar te kijken, maar vergeet niet dat zij dit al jaren doen Hou het dus zo eenvoudig mogelijk voor jezelf, smeer af met botercreme en bekleedt met marsepein, het is naar mijn idee het belangrijkst om meteen tijdens je eerste taart een zo mooi en leuk mogelijk resultaat te krijgen op de minst lastige manier, ga dus ook niet meteen met de meest moeilijke vullingen beginnen (gewoon 1 laag jam en 1 laag botercreme) dan is het resultaat het mooist en wordt jij het meest gemotiveerd om door te gaan!
Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!