Onderwerp: macarons met ganache
Voor ongeveer 24 macarons (een kleiner aantal is lastig)
Even een standaard recept;
De schuimpjes;
100 gr amandelbloem (verkrijgbaar bij de reformzaak of soms toko)
100 gr poedersuiker
100 gr kristalsuiker
37 ml water
2 x 40 gr. eiwit
zeef de amandebloem en de poedersuiker (moet bij elkaar) en meng er 40 gr eiwit (ongeklopt) door, zodat je een pasta krijgt.
Doe de kristalsuiker en het water in een pan en verhit zonder te roeren tot 115 graden. (suikersiroop)
Klop de 40 gram eiwit stijf en giet er de suikersiroop door met een dunstraaltje (al kloppend).
Klop dit 10 min. op de hoogste stand
meng 1/3 deel van het geklopte eiwit door de amandelpasta. Zo wordt het zachter. Meng er vervolgens de rest doorheen.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes van circa 8cm doorsnee op bakpapier.
Laat dit minimaal 30 min rusten/ drogen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet het in de oven en zet hem terug na 150 graden. (dan heb je minder kans op het breken/ scheuren van het schuimpje)
Bak het af in 18 min. Mocht je een paar ladingen hebben, wel de oven weer voorverwarmen op 175 graden en zodra je het erin zet weer terugzetten naar 150 graden
Als je smaken toe wilt voegen, kun je dit het beste aan de amandelpasta toevoegen. (zoals de zaadjes van een vanillestokje bijv.)
De vulling;
125 gr boter
125 gr slagroom
300 gr witte chocolade
verwarm de slagroom, voeg als deze net niet kookt de boter en de chocola toe. Goed mengen tot een homogene massa.
Mocht de chocolade niet helemaal smelten, zet het 15 tel in de magnetron en roer weer door.
Daarna mixen, zo koelt het af en krijg je een heel mooi glad mengsel
Tussendoor kun je het evt. af en toe in de koeling zetten om het afkoelen te versnellen, wel tussendoor blijven roeren.
Ook hier ken je smaken toevoegen, zoals een koffiesmaak, vanille, hazelnootjes, fruit etc.