1

Onderwerp: Mocca creme met advocaat, kan dat?

Hallo,

Ik wil graag een combinatie proberen waar ik niet zo snel iets over kan vinden.
Bij sommige mocca recepten worden er eierdooiers gebruikt.
Het lijkt me wel lekker en ook veiliger (salmonella) om die te vervangen door advocaat.
Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

2

Re: Mocca creme met advocaat, kan dat?

Nee geen ervaring mee. Ik maak mokkacreme door (oplos)koffie toe te voegen aan botercrememix. Geen gedoe met eieren en kun je buiten de koelkast bewaren.

3

Re: Mocca creme met advocaat, kan dat?

Zojuist moccacreme gemaakt van Meringue botercrème zoals uit het recept op deze site met het filmpje.
Smaakt precies zoals ik het mij herinner van de echte ambachtelijke banketbakker, heerlijk dus. Wel een stuk bewerkelijker dan met botercrememix.

Met de Botercreme van de mix vind ik de structuur iets minder mooi en is ie voor mij iets te machtig.

Binnenkort ga ik experimenteren met een mocca recept met eigeel dat ik dan vervang door Advocaat tenzij iemand zich meld die het om een of andere goede reden afraad.
Zal het resultaat uiteraard hier vermelden.

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.