1

Onderwerp: Nu al stapelen (met dowels) voor morgen 15.00?

Zoals het onderwerp het al zegt:
kan ik nu al stapelen?
Ik heb onder een taart van 30 cm (vierkant) 8 cm hoog.
En boven 15 cm doorsnede.
5 dowels erin.

Ik wil nu al graag stapelen zodat ik de torentjes ook erbij kan doen.
anders moet ik dat morgen nog doen
(en ik moet nog allerlei tapas maken ook.... zucht)

Kan ik dus nu al stapelen? Of krijg ik dan een ruine?

Re: Nu al stapelen (met dowels) voor morgen 15.00?

Hoi,

Dat kan wel, maar hoe ga je de taart dan bewaren? Moet je taart in de koelkast vanwege je vulling? Dan moet je wel om je taart een taartdoos doen, anders is je taart niet goed te bewaren, gaat soms zweten.

Je kunt ook de taarten zo ver klaar maken dat de dowels er al in zitten, dan op elkaar plaatsen maar er weer af halen, zodat je weet waar ongeveer je torentjes moeten komen. Je torentjes maken, en morgen alles op elkaar stapelen.

3

Re: Nu al stapelen (met dowels) voor morgen 15.00?

Wat lief, zo snel een reactie te ontvangen!

Ik heb gevuld (en afgestreken) met botercreme..

Dus dan kan hij gewoon buiten de koelkast.
Het is hier ook niet mega warm binnen ofzo....

Zou ik dan nu de taart kunnen stapelen?
Ik wil gewoon ermee klaar zijn en dan beginnen aan mijn tapas
(alle knoflookluchten lekker in de taart laten trekken... ha ha)

4

Re: Nu al stapelen (met dowels) voor morgen 15.00?

Ik stapel m'n taarten altijd al gewoon op elkaar hoor... ;) Gewoon gestapeld en al de koelkast in als het nodig is (anders gewoon op een koele, donkere plaats).. Morgen op tijd de koelkast uithalen en even de ventilator erop als hij gaat zweten..

5

Re: Nu al stapelen (met dowels) voor morgen 15.00?

Ik zet taarten gewoon gestapeld in de koelkast (even een plank eruit halen en dan past het makkelijk). Ik zet taart nooit in een dichte doos in de koelkast, maar ik let wel heel goed op wat er verder in de koelkast ligt. Dat er niet gezellig salami op een andere plank ligt. ;)

Met het weer van dit moment zou ik banger zijn dat mijn taart buiten de koelkast gaat zweten/plakken dan in de koelkast.

Je taart klinkt erg leuk, laat je wel een foto zien van het eind resultaat?  :)

~ Never waste a good crisis... ~

6

Re: Nu al stapelen (met dowels) voor morgen 15.00?

Ik wil wel een foto plaatsen, maar weet niet hoe.... :-(

7

Re: Nu al stapelen (met dowels) voor morgen 15.00?

Als je nu al stapelt dan kan de royal icing tussen de lagen goed uitharden. Gewoon in de koelkast zonder doos. Idd, geen vieze luchtjes erbij.

Jacqueline