1

Onderwerp: Biscuit te zacht van binnen

Hallo,

Ik ben nog maar kort bezig met het bakken van taartjes!

Maandag heb ik een biscuit gebakken met de mix van funcakes!
Ik heb de cake vandaag gesneden maar hij is heel zacht van binnen en daardoor erg breekbaar!

Hebben jullie enige idee hoe dit komt?

Te kort gebakken?De cake werd aan de zijkant al aardig donker en hard!

2

Re: Biscuit te zacht van binnen

Als ie wel helemaal droog is van binnen is ie gewoon gaar hoor.
Mijn biscuits, ook van de mix, zijn ook altijd heel zacht van structuur. Ik snij 3x en dan moet ik ook altijd erg voorzichtig zijn om te zorgen dat de lagen niet scheuren/breken.

~ Never waste a good crisis... ~

Re: Biscuit te zacht van binnen

Oke, dankje!
Dacht dat ik misschien iets verkeerd deed, haha

4

Re: Biscuit te zacht van binnen

Inderdaad als hij wel droog is is hij gewoon gaar. Bij mij zijn mijn biscuits ook altijd heel zacht van structuur. Als ik hem doorsnij en merk dat hij begint te breken stop ik er voorzichtig een kartonnetje(of die plastic onderleggers van de ikea) onder en dan til ik hem er pas vanaf.