Onderwerp: Bitterkoekjescupcakes
Bitterkoekjescupcakes
Ingrediënten
100 gr. zachte Boter
3 eetlepels Walnootolie
2 Eieren
2 eetlepels Amaretto (om te besprenkelen)
100 gr. Bruine basterdsuiker
75 gr. Zelfrijzend bakmeel
5 Bitterkoekjes
0,5 dl Amaretto
8 ovenvaste vormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Roer in een kom de eieren en de suiker door de boter en klop dit luchtig. Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes en roer dit door het beslag. Zeef de bakmeel boven de kom en roer dit met de olie en 0,5 deciliter amaretto erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet de cupcakes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze dan 10 minuten staan en haal ze uit de vormpjes.
Prik met een vork gaatjes in de cupcakes, besprenkel ze met een beetje amaretto en versier ze met slagroom en een bitterkoekje.