1

Onderwerp: Red Velvet Taart

Hallo allemaal,

Ik heb tussen de recepten gezocht en in het forum zelf maar kan iets niet vinden ( of kijk met mijn neus  :o ) :
Een recept die ook is "goedgekeurd", bedoel ik mee uitgeporbeerd en geslaagd!
Van de vele recepten zie meestal de recepten voor de velvet cupcakes met zelfrijzend bakmeel. Voor de taart moet het toch met bloem?

Wie o wie kan me helpen aan een GOED Red Velvet TAART recept voor een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm.

Groetjes  :lol: !

2

Re: Red Velvet Taart

Uit het boek van de koekjesfee:


Het recept
250 g gezeefde pattiseriebloem

1 theelepel bakpoeder
of baking soda
een half theelepeltje zout

2 eetlepels cacaopoeder

113 g boter (solo) op kamertemperatuur

300 g fijne suiker 

2 grote eieren

1 theelepel vanille extract

240 ml botermelk

2 eetlepels rode vloeibare kleurstof

1 theelepel witte azijn

1 theelepel bakpoeder of baking soda

Hoeveelheid goed voor een 20 cm vorm.  Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout. Aan de kant zetten om straks te gebruiken.

Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot het mengsel zacht en fluffy is. De eitjes per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder kloppen.
Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.
Doe er de vanille extract bij en meng verder.

Meng in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.

Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde botermelk. Je eindigt met de bloem.

In een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen, laten "fizzen" en bij het taart mengsel doen.
Het mengsel in de taartpan doen en 50 tot 60 minuutjes in de oven. Prikken om te kijken of de taart klaar is. Er mag geen beslag meer aan de prikker hangen.
Na het bakken de taart 10 minuutjes in de vorm laten afkoelen en dan ontvormen. Het decoreren van de taart doe je best 1 dagje later.

groetjes sam

3

Re: Red Velvet Taart

Helemaal super! Bedankt :D !

Dus inderdaad met bloem. Heb je dit recept zelf gebruikt ook?
Domme vraag misschien, maar die vloeibare rode kleurstof...niet dezelfde als voor fondant enzo toch? Dan die van de "toko"zeg maar of niet?

Groetjes, Sil

Re: Red Velvet Taart

ja bijv die van de toko. Die kunnen beter tegen warmte/hitte en worden mooier rood, dan de icing colors

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Red Velvet Taart

Ik heb dit recept al verschillende keren gebruikt, ben een red velvet fan! Ik bak wel meestal op iets lagere temperatuur 160°C en iets langer.

6

Re: Red Velvet Taart

Wat is botermelk precies en waar haal je dat?

7

Re: Red Velvet Taart

Botermelk is gewoon karnemelk.  ;)

8

Re: Red Velvet Taart

hihi kwam er ook net achter. Toch bedankt.. je vindt wel vaker wat in een recept dat je denkt.. wat iiissss dit?  en dan is het wat simpels.

Ik ga donderdag aan mijn eerste Red Velvet beginnen. En ik heb er zin in! Ik ga het recept maken van joyofbaking.com. Love Stephanie :)

Ik heb rode kleurstof in poedervorm en rode vloeistof van de toko (waterig). Begreep dat die vloeibare het beste is ?.

Vind het best spannend ! want het ziet er toch geweldig uit!?

9 Laatst bewerkt door Sofia (29-06-2011 13:49)

Re: Red Velvet Taart

Graag gedaan hoor. Bedoel je deze taart?

http://www.joyofbaking.com/images/redvelvetcake.jpg

Die ziet er zeker heerlijk uit. :9 Succes met het maken morgen! Gaat je wel lukken.  :cool:

10

Re: Red Velvet Taart

Ziet er heerlijk uit, waar heb je die mee afgesmeerd?? :think:

11

Re: Red Velvet Taart

OMG, dat ziet er idd geweldig uit.. Ga ik toch ook eens proberen...

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

Re: Red Velvet Taart

ik zie in het recept 2x 1 theelepel bakpoeder staan klopt dat?

overigens die patesieriebloem wat is dat eigelijk? want kan het hier niet vinden heeft het ook een andere naam? of is er een alternatief voor?

voor de cupcakes staat cakebloem dus ben even lichtelijk in de war
moet vanavond een red velvet maken

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby