1

Onderwerp: bekleden lukt niet echt goed

hallo Luitjes,

decoreren, geen probleem, afstrijken en vullen geen probleem. maar om die lap fondant strak over m'n hoge taartje te krijgen, daar wordt ik ronduit kribbig van!

Nu moet ik er bij zeggen, dat ik de fondant zo dun als mogelijk probeer uit te rollen (max 3 mm) omdat ik 't anders niet lekker vind, waardoor 't sneller scheurt. Hebben jullie nog handige tips voor me? (misschiene en grotere lap uitrollen zodat ik meer 'ruimte' over heb aan 't einde of zo?)

groetjes, Cat

bakthuys.blogspot.com

Re: bekleden lukt niet echt goed

Hoi,

Iets minder dun uitrollen en heb je hier wel eens een cursus in gevolgd? Een grotere lap kan wel helpen, maar vooral belangrijk is dat je de fondant niet zo dun uitrolt.

Daarnaast kun je de fondant uitrollen op tafelzeil met crisco. Hierop blijft de fondant goed plakken. Je legt het tafelzeil op je taart en haalt deze voorzichtig los als je het tafelzeil strak trekt. Dan met je handen de fondant er om heen leggen en met 2 smoothers het geheel goed en glad en strak afwerken.