1

Onderwerp: Fondant netjes en strak om de taart

Hallo allemaal,

Inmiddels heb ik wat taartjes gemaakt en het gaat steeds beter.

De wat ze zeggen van oefenen baart kunst is wel zo.

Inmiddels lukt het fondant zo dun en groot mogelijk uit te rollen.

Alleen nu nog het er netjes en strak over de taart heen krijgen.

Daarnaast hoe krijgen jullie die taarten allemaal zo mooi strak.

Ik smeer hem af met botercreme, alleen van mij wordt dit niet mooi strak wat doe ik verkeerd?

iemand tips hier.

En de taart in lagen snijden heb ik ook nog niet helemaal onder de knie. iemand hier tips voor...?

groetjes Ilona

2

Re: Fondant netjes en strak om de taart

voor het bekleden gewoon even wat filmpjes zoeken op youtube dan denk je opeens oh zo moet dat :D

En wat de taart in lagen snijden betreft. Gewoon ff uit webshop een zaagje kiezen om te snijden. Dat is een stuk makkelijker en volgens mij niet heel veel geld.

succes!

3

Re: Fondant netjes en strak om de taart

Om je fondant strak(ker) om de taart te krijgen is het wellicht ook een idee om hem iets minder dun uit te rollen? ;)

Dan zie je bovendien ook je vullingen (helemaal) niet 'uitpuilen'.....

Hoe dikker, hoe makkelijker strak(ker) te krijgen. Moet je maar eens in Engelse tijdschriften kijken; al vind ik die dikte (lijkt wel 1cm) ook weer té dik....  :s

Succes!

4

Re: Fondant netjes en strak om de taart

ik had laatst dezelfde vraag en ik kreeg van iemand deze doorgestuurd:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=150578

ik heb er een paar gecombineerd en het lukt nu wel aardig, ik vond het smootheren met 2 ook veel beter gaan!
Hoop dat je er iets aan hebt

** Hip & Sweet **

5

Re: Fondant netjes en strak om de taart

Goeie link! Daar heb ik wat aan.