1

Onderwerp: white chocolate mud cake van Paris Cutler

Heeft iemand de white chocolate mud cake vanuit het Paris Cutler boek al eens gemaakt?

Ik heb het gisteren geprobeerd, en best wel gelukt...

Alleen vond ik het zo vreemd, in het recept staat dat je bij 300g boter in een pannetje 270ml water moest doen. Boter in water smelten is zowat het vreemdste wat je kan doen. Daarna moest er 300g witte chocolade bij.
Maar goed, ik heb het gedaan (au bain marie wel)... het zou wel fijn zijn om te horen wat het nut ervan is, uit nieuwsgierigheid...

(heb trouwens het recept aangepast, 250g boter ipv 300g en dan ook 250ml water, en maar 300g suiker ipv de 400g die in het boek stond).

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

2

Re: white chocolate mud cake van Paris Cutler

heb er wel eens cc van gemaakt, vond het niet echt bijzonder ofzo en idd een beetje vreemd recept met pannen en water en boter  :/

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

3 Laatst bewerkt door Leef! (19-09-2011 15:44)

Re: white chocolate mud cake van Paris Cutler

Ik had hier laatst ook een topic over geopend, maar niet veel wijzer geworden. :P

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=160540

Bij mij was ie dan ook mislukt. Maar inderdaad dat verwarmen vond ik ook heel vreemd en geef ik de schuld van het mislukken.  :Y

(of de verhoudingen)

Don't just dream your life, but live your dreams too!

4

Re: white chocolate mud cake van Paris Cutler

Leef! schreef:

Ik had hier laatst ook een topic over geopend, maar niet veel wijzer geworden. :P

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=160540

Bij mij was ie dan ook mislukt. Maar inderdaad dat verwarmen vond ik ook heel vreemd en geef ik de schuld van het mislukken.  :Y

(of de verhoudingen)

oh, haha, ik had gezocht op "white chocolade mud cake" maar vond geen resultaten, vandaar het nieuwe onderwerp  :/

Maar de mijne was na 1u20min wel gaar (wel met bakpapier erboven op na ong. 50min omdat anders de bovenkant ging verbranden). Het blijft een ietswat smeuïge cake, maar geen cookie dough effect...
Misschien heb ik dat wel omdat er minder water en boter inzat! Puur geluk, dus ;-)
Maar ik doe standaard minder boter en suiker in mijn recepten, zeker van die Amerikaanse-Australische-Engelse recepten, want dat valt altijd té zoet en té vet uit...

Nu, zwaar is die wel... ik zei gisteren nog tegen mijn vriend dat ik dit geen basis vind om een taart mee te maken, want als je deze nog gaat vullen en bekleden met marsepein/fondant, dan heb je de rest van de week geen honger meer  :s

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com