Onderwerp: Gumpaste versieringen op taart eetbaar?
Ik heb al gegoogled en op de site gekeken, maar kom niet écht een bruikbaar antwoord tegen.
Ik ben in het (hopelijk ) trotse bezit van een mini cricut en ben daarmee aan het stoeien. Wil nog niet helemaal lukken helaas...
Nu heb ik marsepein en fondant geprobeerd, in de vriezer gehad, maar eenvoudige patronen lukken wel, maar de priegel-dingen verscheurt de cricut nogal. Dus nu had ik laatst gumpaste gekocht en wil dat eens proberen. Maar... Nu lees ik veelal dat dit keihard wordt en niet echt eetbaar is. Maar ik lees ook dat men dit gebruikt voor de cricut. En dat snap ik niet helemaal. Als je een versiering maakt m.b.v. de cricut, dan gaat dit op de taart en moet je het dus voor comsumptie verwijderen? Of laten jullie het wel zitten en wordt het dus wel gegeten?
Ik zie wel eens taarten gemaakt m.b.v. de cricut, maar heb geen idee welk soort materiaal (marsepein, fondant of gumpaste) er is gebruikt.
Wie kan mij helpen hiermee en wat meer duidelijkheid geven?
Alvast bedankt (namens de cricut en mijzelf ).