1

Onderwerp: Dragant

Ooit de School v. Banketbakkers bezocht in de eind 50er jaren.
Die school was toen nog gericht op schoonheid, smaak en kennis van veel zaken welke niets met het vak van doen hadden. Muziek, concerten, museumbezoek, tekenen in Artis, Boetseren, beeldhouwen, Solderen, Suikertrekken en tot kunst verheven, vaktekenen, etaleren, en op de laatste plaats kwam het vak. Nu gaat de school verder onder de vlag van een ROC, en is alles gericht op snelheid, en efficient en economisch werken. Jammer.
Ik kocht eens wat marsepein bij een banketbakker en ik vertelde hem dat ik roosjes ging maken voor op een taart. Hij vroeg direct: "Wanneer kun je bij me komen werken, ze leren het niet meer tegenwoordig" Alles is prefab.
Dragant wordt uiteraard juist omschreven in deze site. Goed artikel en recepten. M'n volgende bijdrage is mijn ervaring met dragant,  tot dan!

2

Re: Dragant

Welkom en heel veel (bak)plezier!

3

Re: Dragant

Hallo Johannes,
Moest je echt erg mooi zijn om op die school te mogen komen?
Had ik weinig kans,mijn vader was geen beeldhouwer zeggen ze.
In ieder geval,welkom,en veel bak en decoreer plezier.

Opa uit 1946 ontdekt taarten en cake's voor kleindochter uit 2006.
Zij is er blij mee,en hij zeker.

4 Laatst bewerkt door jschouten (17-09-2011 23:42)

Re: Dragant

Hallo Johannes,
Moest je echt erg mooi zijn om op die school te mogen komen?
Had ik weinig kans,mijn vader was geen beeldhouwer zeggen ze.
In ieder geval,welkom,en veel bak en decoreer plezier.

Oeps,2 keer,was niet de bedoeling,Sorry.

Opa uit 1946 ontdekt taarten en cake's voor kleindochter uit 2006.
Zij is er blij mee,en hij zeker.

5

Re: Dragant

Hoi, jschouten,
Fijn om een reactie te lezen van jouw zijde.

Begreep alleen niet wat je precies bedoelde met "schoonheid". het sloeg niet op mij persoonlijk. De school aan de Wiboutstraat, stond zaken voor welke ons van dienst konden zijn voor de verdere ontwikkeling van zijn leerlingen. Kleur, geur, vlakverdeling en kennis van "schoonheid" van dagelijkse zaken kwamen steeds aan de orde. Heb ik veel plezier aan gehad in mijn verdere ontwikkeling. Daar vertel ik nog wel een iets over.
Wellicht per E-mail, als je daar prijs op stelt.

Johannes