1

Onderwerp: melkvrije vulling, bijv. met caramel

Blijf nu een beetje steken bij botercreme van Wajang en div. soorten jam.
Ik ben zelf gek op walnoten, honing en caramel. Zou daarmee iets te combineren zijn met Wajang botercreme?

Kon vroeger nl. wel gewoon melk gebruiken, dus mis bepaalde smaken heel erg  :(

Kan ook niet tegen kaneel en cacao, dus bastognekoek en chocopasta valt ook af.

Wie heeft een goede tip voor mij?

2

Re: melkvrije vulling, bijv. met caramel

Edit: heb inmiddels wel een verzameltopic gevonden waar recepten in staan. Heb er een tweetal opgeslagen. Een aantal is met sojamelk. Is bij mij nog een twijfelgeval qua intolerantie. En voor meer mensen met een melkeiwitreactie.

Dus tips zijn nog steeds welkom.

3

Re: melkvrije vulling, bijv. met caramel

rijstmelk kan je ook gebruiken ipv soja.

en patidess caramel is erg lekker door de wajangbotercreme.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: melkvrije vulling, bijv. met caramel

Bedankt, dat ga ik zeker proberen!
Zijn er meer recepten waarbij ik de melk zou kunnen vervangen voor rijstmelk? Zo ja, wat is dan de verhouding?

Ik vervang het voor cc's wel eens door water, daar wordt het mi niet lekkerder van, een beetje droog zelfs...

5

Re: melkvrije vulling, bijv. met caramel

melk kan je in bijna alle recepten gewoon zonder meer vervangen door rijstmelk.

If life gives you lemons, make lemoncurd.