Beste,
Hierbij de 2 recepten:
RED VELVET CUPCAKES
http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … +Cupcakes/
Hoeveelheid is goed voor ongeveer 25 CC's
Oven voorverwamen op 175 graden.
300 g fijne suiker
200 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn
Bloem zeven en even apart zetten. Boter met de suiker goed luchtig kloppen (5 min). Voeg de eieren toe. Mix apart in een kommetje de kleurstof, vanille essence en de cacao. Voeg dit hierna bij het beslag. Meng het zout met de karnemelk en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken). Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.
Grote red velvet cake
http://yummyinmytummy.nl/zoet/taart/red-velvet-cake/
Ingrediënten
• 150 gram, op kamertemperatuur roomboter
• 300 gram kristalsuiker
• 1 theelepel vanille extract
• 3, gescheiden eieren
• 250 gram bloem
• 25 gram maïzena
• 1 theelepel bakpoeder
• 2 eetlepels cacaopoeder
• 250 ml karnemelk
• 3 eetlepels rode kleurstof
• 1 theelepel witte wijnazijn
• 1 theelepel bicarbonaat van soda
• zout snufje