Onderwerp: verschil tussen baking soda en bakpoeder
Hoi Hoi ,misschien is dit een domme vraag maar wat is het verschil tussen baking soda,natriumbicarbonaat en bakpoeder.
alvast bedankt
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » verschil tussen baking soda en bakpoeder
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi Hoi ,misschien is dit een domme vraag maar wat is het verschil tussen baking soda,natriumbicarbonaat en bakpoeder.
alvast bedankt
Heb even gegoogled op 'baking soda' en daar veel verschillende antwoorden gekregen. Wat ik begrijp is dat baking soda=natriumbicarbonaat. Bakpoeder is iets anders....
Bakpoeder bevat ook andere stoffen
die keren dat ik bak, gebruik in amerikaanse recepten gewoon bakpoeder ipv baking soda
alleen als het alle 2 moet heb ik een probleem
moet het nog steeds halen om te zien of het echt verschil uitmaakt
Beide worden gebruikt al rijs middel MAAR baking soda in combinatie met een zuur, vaak karnemelk en bakpoeder niet. (Bakpoeder heeft de eigenschap 2 maal te rijzen, tijdens mengen en dan bij het bakken.
Baking soda doe dit als het in aanraking komt met het zuur)
In bakpoeder zit al een zuur...
super bedankt voor jullie uitleg
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » verschil tussen baking soda en bakpoeder
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.