1

Onderwerp: bonbonblocvulling toch gewoon buitenkoeling?

hoi,
ik heb bonbonbloc vulling gemaakt. Slagroom zal wel boven 80 graden geweest zijn want ik zag ineens een beginnend ' kookmomentje' .

ik heb het lijstje gevonden met vulling die buiten koeling kan en daar staat ' praline' vulling bij, dus ik ga er voor het gemak  maar van uit dat dit bonbonbloc vulling is....
maar als iemand dit even wil bevestigen voor me??

(verder ben ik niet onzeker hoor... O-)  :grr: hahaha)

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!

2

Re: bonbonblocvulling toch gewoon buitenkoeling?

Hoi

pralinevulling is geen bonbonbloc. En persoonlijk zou ik hem in de koelkast bewaren omdat er toch slagroom in zit en dat zou ik niet uit de koelkast bewaren.

groetjes

3

Re: bonbonblocvulling toch gewoon buitenkoeling?

Zelf gebruik ik altijd lang houdbare slagroom, omdat die (volgens mij) wat minder kwetsbaar is dan de verse.
Maar even goed adviseer ik altijd (dringend) om de taart met vulling waarin slagroom zit, zoveel mogelijk gekoeld te bewaren.

Ik zou het ondanks dat het lang houdbare slagroom nooit als "veilige vulling" rekenen.

~ Never waste a good crisis... ~

4

Re: bonbonblocvulling toch gewoon buitenkoeling?

Kheb em in koeling bewaard  :thumb:

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!