1

Onderwerp: [spoed] baksoda i.p.v. bakpoeder

Ik wilde net gaan bakken maar het blijkt dat mijn bakpoeder op is. Ik dacht dat ik ipv. bakpoeder ook baksoda kon gebruiken maar hoeveel moet ik dan gebruiken. Ik heb een theelepen bakpoeder nodig. Kan ik een tl baksoda voor in de plaats gebruiken?

Groetjes Gülendem

2

Re: [spoed] baksoda i.p.v. bakpoeder

Baksoda werkt volgens mij toch heel anders,iig sterker. Even googlen, zo terug

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

3

Re: [spoed] baksoda i.p.v. bakpoeder

Je gebruikt 3x zoveel bakpoeder als baking soda. Je kunt ook zelf bakpoeder maken door 2 delen cream of tartar te mengen met 1 deel baking soda, maar dat moet je ook maar in huis hebben. (ik wel, haha)

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

4

Re: [spoed] baksoda i.p.v. bakpoeder

bakingsoda heeft ook een zuur nodig om zijn werk te doen, bijvoorbeeld karnemelk.

groeten Annemieke
Cake It

5

Re: [spoed] baksoda i.p.v. bakpoeder

Bedankt. Ik heb ondertussen ook gegoogeled(schrijf je het zo?) en cacao zou ook als zuur werken. In de taart zit genoeg cacao dus ga maar 1/3 de tl baksoda gebruiken. Ik hoop dat het werkt.

Groetjes Gülendem