1 Laatst bewerkt door wbpepe (29-09-2011 10:29)

Onderwerp: Zoenen vulling (ofwel negerzoenen als je van de 'oude stempel' bent)

INGREDIËNTEN:

  • 1 pak Zoenen
    250 gr. magere kwark
    1 bekertje slagroom (1/4 kan nét te weinig zijn dus liever 1/2 L)
    1 eetlepel citroensap

BEREIDING:

  • Haal de wafeltjes van de zoenen af.
    Meng in een kom het schuim, prak de chocolade fijn en roer de kwark en het citroensap er rustig bij.
    Klop de slagroom stijf en spatel dit vervolgens heel voorzichtig door het mengsel heen.

De vulling daarna bij voorkeur meteen gebruiken (taart vullen) en het geheel minimaal één uur laten opstijven in de koelkast.

2

Re: Zoenen vulling (ofwel negerzoenen als je van de 'oude stempel' bent)

Oh wat grappig!
Heb altijd zoenen in huis omdat m'n schoonvader bij de fabriek werkt!
Ga het zeker eens proberen! Ik kan ze namelijk niet meer zien, maar in een taart is natuurlijk anders! Zou het ook bij stroopwafelvulling passen. Die worden namelijk in dezelfde fabriek gemaakt! Leuk cadeautje voor m'n schoonouders!

3

Re: Zoenen vulling (ofwel negerzoenen als je van de 'oude stempel' bent)

haha toevallig heb ik heb ook gemaakt van de week, kwam het recept tegen op smulweb, heb hem gemaakt met mandarijntjes er nog boven op, vond hem erg lekker....fris door de kwark....

Re: Zoenen vulling (ofwel negerzoenen als je van de 'oude stempel' bent)

Doe mij ook zo'n schoonvader;) haha
Ik ben verslaafd aan die Super Dickmans weetje wel die hele grote negerzoen. Zo heerlijk.
Maar ik neem aan dat je de normale grote heb gebruikt? en hoeveel slagroom precies (ml) ?

5

Re: Zoenen vulling (ofwel negerzoenen als je van de 'oude stempel' bent)

ik heb gewoon 1 doos nz en een normaal maatje slagroom en dan 250 gr. kwark erbij...wel de wafeltjes ervan af halen...die kan je weer als decoratie gebruiken, ik heb de vulling gewoon lussen een taartje gedaan en nog mandarijntjes er op gelegd....anders kan je het recept ook ff googlen...succes