1

Onderwerp: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

How-to Perfect pearls van First Impressions

Wat heb je nodig?
Een beetje Crisco
Een bolletje marsepein
Een plastic mesje
En uiteraard de mold Perfect pearls van First Impressions
http://www.mijnalbum.nl/Foto-3ABREMHU.jpg

Van het bolletje marsepein rol je een slang.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-QFFMHYMR.jpg

Vervolgens vet je de mold in met een klein beetje crisco.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PFAVYEDR.jpg

Nu duw je de slang van marsepein in je mold.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-6FWQMHZA.jpg

Het overtollige snij je met je plastic mes eraf. Niet met een scherp mes want dan snij je de mold stuk. Dit gebeurt ook met een paletmesje van de Blokker/Xenos.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BEWAD64S.jpg

Nu ga je nog een keer met een beetje crisco over de marsepein heen zodat het mooi afgewerkt is.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-IPTENOEM.jpg

Leg nu de mold ondersteboven zodat je marsepein op je werkblad ligt. Pak het begin van je mold op en vouw het zover als mogelijk is terug zodat je pearls blijven liggen.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-QQZOVHES.jpg

Vouw de mold zover terug dat hij als het ware dubbel gevouwen wordt.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZSEFUFRF.jpg

Let op bij het laatste stukje dat je niet te snel de mold eraf trekt. Dan gaat je parelrandje kapot. Doe dit dus met beleid. Als het goed is heb je nu een prachtige parelrand voor op je taart. Succes!!!
http://www.mijnalbum.nl/Foto-XEHLZRHK.jpg

Volg je hart...want dat klopt!

2

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Handy!

(nu alleen de mold nog  :rolleyes:)

Don't just dream your life, but live your dreams too!

3

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Mooi gemaakt! Ik gebruik alleen nooit meer crisco in combinatie met marsepein, is me iets te vaak fout gegaan. Een beetje poedersuiker in de mold wrijven tot je het niet meer ziet werkt ook goed.

If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?

4

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Ik doe het precies zo!

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

5

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

willemz schreef:

Mooi gemaakt! Ik gebruik alleen nooit meer crisco in combinatie met marsepein, is me iets te vaak fout gegaan. Een beetje poedersuiker in de mold wrijven tot je het niet meer ziet werkt ook goed.

Wat gaat er dan mis bij de combi marsepein/crisco? Ik heb echt werkelijk nog nooit problemen gehad met die combi.

Volg je hart...want dat klopt!

6

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Leef! schreef:

Handy!

(nu alleen de mold nog  :rolleyes:)

Helaas wordt die niet bijgeleverd bij de How-To.... :+

Volg je hart...want dat klopt!

7

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

:thumb:

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Om de parels nog wat handelbaarder te maken plaats ik de met fondant gevulde mold even in de vriezer.... hierdoor kunnen ze na het "storten" wat beter tegen het vastpakken, want uiteindelijk moet het natuurlijk nog netjes tegen de taart.
Misschien hebben anderen hier helemaal geen last van hoor, maar bij mij breekt of vervormd het anders nogal snel.

Taarten... voor mij een inspannende ontspanning

9

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Super uitgelegd Mniek!  :thumb:

De mold stijgt met stip naar 1 op mijn "hebbe-hebbe-lijstje"  :lol:

Groetjes, Diana
"Ik bak geen taart om te leven, maar ik leef om taart te bakken"

10

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Taartiana schreef:

Super uitgelegd Mniek!  :thumb:

De mold stijgt met stip naar 1 op mijn "hebbe-hebbe-lijstje"  :lol:

Je mag mijn mold wel een keertje lenen hoor, zag zojuist bij het vorige bericht plaatsen dat je in dezelfde woonplaats woont als ik.
Grappig, is toch maar een klein dorpje !!

Taarten... voor mij een inspannende ontspanning

11

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Leuk! Ik heb net de mold gekocht en al even geoefend, die tip van in de diepvries werkte bij mij ook prima, en ook de crisco is super.
Ik was bij 1 stuk crisco vergeten, en dat merkte ik direct!
Duidelijke how-to, handig hoor!

12

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Bij mij breekt ie vaak... Of de balletjes vervormen een beetje  :s

13

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Deborah schreef:

Bij mij breekt ie vaak... Of de balletjes vervormen een beetje  :s

Doe je het ook op deze manier of doe je het anders?

Volg je hart...want dat klopt!

14

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Wel even erbij vermelden dat splinternieuwe molds moeilijker in gebruik zijn. Mijn ervaring ze echt "ingewerkt' moeten worden! Dus niet meteen wanhopig worden als het er eerste paar keer net netjes lukt...het komt zeker goed!  :thumb:

(wat overigens ook een handige tip is, de sliert met de grofste rondje van de sugargun in de mold spuiten. Dan hoef je niet te rollen en heb je amper rest fondant. )

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

15

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Toch maar weer een keer proberen  :9 Hoop dat het met deze tips wel lukt! :D

16

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Jeeeeeej ik heb dit in real life van Mniek geleerd  :D (en idd.. nu de mold nog zucht.....)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

17

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

mniek schreef:
Deborah schreef:

Bij mij breekt ie vaak... Of de balletjes vervormen een beetje  :s

Doe je het ook op deze manier of doe je het anders?

Nou, ik vouw hem iets minder ver dubbel. Kan dat het zijn?

18

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Ik zit al een tijdje te zoeken naar deze mold. Iemand een tip waar ik deze (online of in de buurt van Utrecht) kan kopen?

19

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Kadohke schreef:

wat overigens ook een handige tip is, de sliert met de grofste rondje van de sugargun in de mold spuiten. Dan hoef je niet te rollen en heb je amper rest fondant

Over welke maat parels heb jij het? Ik denk dat bij de grootste dat je dan fondant te weinig hebt ofniet?

20 Laatst bewerkt door Tamtaartje (08-09-2011 14:07)

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Melanie schreef:

Ik zit al een tijdje te zoeken naar deze mold. Iemand een tip waar ik deze (online of in de buurt van Utrecht) kan kopen?

Hier bij de DLT webshop verkoopt ze het! En anders even googlen op taartwinkel utrecht of webwinkel taarten utrecht dan vind je er genoeg!

21

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

TLVermeulen schreef:
Melanie schreef:

Ik zit al een tijdje te zoeken naar deze mold. Iemand een tip waar ik deze (online of in de buurt van Utrecht) kan kopen?

Hier bij de DLT webshop verkoopt ze het! En anders even googlen op taartwinkel utrecht of webwinkel taarten utrecht dan vind je er genoeg!

Hier in Leidschendam lag hij bij de Jamin!

22

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Bij Lies Cakeshop in Houten zullen ze hem ook wel verkopen denk ik.

Volg je hart...want dat klopt!

23

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Deborah schreef:
mniek schreef:
Deborah schreef:

Bij mij breekt ie vaak... Of de balletjes vervormen een beetje  :s

Doe je het ook op deze manier of doe je het anders?

Nou, ik vouw hem iets minder ver dubbel. Kan dat het zijn?

Ik denk inderdaad dat dat je probleem is. Als je hem zover dubbel vouwt zoals in de how-to krijgen je parels heel veel ruimte om eruit te vallen. Succes ermee!

Volg je hart...want dat klopt!

24

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

mniek schreef:
willemz schreef:

Mooi gemaakt! Ik gebruik alleen nooit meer crisco in combinatie met marsepein, is me iets te vaak fout gegaan. Een beetje poedersuiker in de mold wrijven tot je het niet meer ziet werkt ook goed.

Wat gaat er dan mis bij de combi marsepein/crisco? Ik heb echt werkelijk nog nooit problemen gehad met die combi.

Ik werk altijd het liefst met fondant, maar soms wil iemand marsepein. Ik gebruik dan Zeelandia, maar toch barste, scheurde en plakte het iedere keer heel erg, ik kon er niks mee. Dankzij andere topics hier op het forum leerde ik dat het door de Crisco komt. Marsepein bevat al zoveel vet dat het niet goed te verwerken is als je er nog meer bij doet. Sindsdien gebruik ik poedersuiker ipv crisco als ik met marsepein werk, en dat gaat veel beter.

Trouwens, als je de mold met fondant wilt gebruiken werkt het als een tierelier wanneer je tylose door het fondant doet.

If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?

25

Re: How-To Perfect pearls van First Impressions.....

Gpede uitleg. Heb de mold ondertussen in huis leggen, wil heb graag gaan proberen!! Nu nog even tijd vinden