Onderwerp: aardbeien-tiramisu taart
Dit is echt een heel lekkere taart!!
Je hebt nodig:
50gr Boter
4 eieren
Zout
275 gr suiker
100 ge bloem
110 gr maizena
750 gr aardbeien
500 gr mascarpone
250 gr magere kwark
1 zakje vanillesuiker
3 el sinaasappelsap
3-4 el amaretto
Beetje cacao
Bekleed een spring vorm van 26 cm met bakpapier. Smelt de boter op laag vuur. Klop de eieren au bain marie met een snufje zout en 175 gr suiker schuimig.
Neem de schaal uit het warme water en klop verder tot de massa is afgekoeld.
Zeef hierboven de bloem en maizena en spatel het door het beslag. Roer de boter erdoor. Strijk 2/3 deel van het beslag in de vorm. Bak het ca 20 min op 175 graden.
Spatel 1 eetlepel bloem door de rest van het beslag. Doe dit in een spuitzak en spuit op een bakblik langwerpige koekjes van ongeveer 4 cm. Neem de taartbodem uit de oven en bak de koekjes op dezelfde temp ongeveer 10 min.
Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Roer de mascarpone, kwark, 100 gr suiker, vanillesuiker en het sap kort door elkaar. Plaats een taartring om de bodem. Druppel amaretto over de bodem. Verdeel hierover de meeste aardbeien. Strijk de mascarpone crème erover. Verwijder de taartring. Duw de koekjes tegen de rand. Bestuiven met een beetje cacao en dan de rest van de aardbeien erover.
Ik had zelf geen amaretto in huis, maar met smirnoff issie ook heel lekker!!