sil schreef:@leef, ik wil het ook alleen voor af te smeren. Dank je, heb ik enig idee ![:)](https://forum.deleukstetaarten.nl/extensions/dlt_smiles/img/smile.png)
Oef, dat vind ik wel rijkelijk veel.... dat wordt een laag van 1 cm dan denk ik.
Ik gebruik de helft 200 gram op 125 ml slagroom, breng 'm even aan de kook en laat dan de chocolade er in smelten 20 min afkoelen buiten de koelkast en 40 min. in de koelkast. Dan opkloppen en gelijk afsmeren.
Mijn ervaring is als je 'm dan in de koelkast terug zet om later af te smeren is hij te hard geworden en kan je er niets meer mee.
Ik was ook van mening dat witte chocolade ganache lang houdbaar is omdat dit zogenaamde veilige vulling is omdat het even gekookt heeft zodat je het dan zelfs ook een paar uur buiten de koelkast kunt houden, bv met lange vervoertijden....
Maar goed, wat dat laatste betreft zal ik het dan wel mis hebben als Saskia Patissier opleiding heeft gedaan.
Liefde is gratis, raar dat sommigen er dan nog zo zuinig mee zijn. ;-)
Liefs, Ricky