1

Onderwerp: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Ik ga morgen een taart vullen met Aangevette Slagroom. En daar moet ik nog iets bij verzinnen.
Nu zat ik te denken aan aardbeien saroma. Heeft iemand dat wel eens geprobeerd. Is dit slim, of word het erg machtig.
En hoe verwerken jullie de saroma om mee te vullen. Gewoon zoals op het pakje vermeld staat of op een andere manier?

Andere suggesties zijn welkom. Het moet een kindertaart worden.

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Nou, saroma wordt volgens mij alleen gebruikt om de botercrème een smaakje mee te geven. Ik zou er zeker niet mee vullen, veel te slap!

Kun je niet  gewoon een laagje jam erbij doen?

3

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

ik heb idd de saroma wel eens door de bc gedaan... erg lekker....

4 Laatst bewerkt door Elfenrots (24-08-2011 19:10)

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Heel toevallig vandaag saroma gemaakt met (half om half) slagroom en melk. Had de slagroom over en vond het zonde om weg te gooien en vriendlief is dol op saromatoetjes... (Yek!)

Werd na een halve minuut al dik en stevig en ik had hem volgens mij zo stijf geklopt. Na een half uurtje opstijven in de koelkast was het steviger dan de bavaroise van funcakes en... Heel erg lekker!

Ik weet niet hoe het in een taart houdt, maar gezien deze ervaring zou ik het wel aandurven.Eventueel met alleen slagroom. Ik ga het zeker een keer proberen!

Groetjes

5

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

waar halen jullie de saroma? Ik kan het bij de ( grote) AH niet meer krijgen, is uit het assortiment kreeg ik te horen...

Groetjes Brenda

6

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Saroma heet nu Kloppudding en is van Dr. Oetker.

7

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

petrawb schreef:

ik heb idd de saroma wel eens door de bc gedaan... erg lekker....

ik ook... yummie!
(ik gebruik trouwens wel de bc extra voor vullen of toef ;) )

there is a thin woman inside me, trying to get out,  i usualy shut her up with chocolate!

8

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Saroma met slagroom, lekker!!!!
Alleen geen klopfix o.i.d. gebruiken want het stijft heel erg op!!!

Hoeveel domme blondjes heb je nodig om 1 chocoladetaart te maken?
25. 1 voor het deeg  en 24 om de m&m's te pellen. :)

9

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

chocotoetje schreef:
petrawb schreef:

ik heb idd de saroma wel eens door de bc gedaan... erg lekker....

ik ook... yummie!
(ik gebruik trouwens wel de bc extra voor vullen of toef ;) )

:9 klinkt ook erg lekker! ik heb dat nog niet geprobeerd.... binnenkort maar eens cctjes bakken.  O-)

10

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Ik zelf vul regelmatig met saroma maar gebruik voor het klaarmaken minder melk. Dit gaat prima en blijft netjes zitten.
En heel belangrijk het is ook erg lekkerrrrr!!

"Liefde maakt van een huis een thuis"

11

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Gisteren taartje gemaakt en opgevuld met saroma..
Gewoon de saroma klaargemaakt met room ipv melk, opgeklopt en laten opstijven en.........echt suuuuuuuuuperlekker, maar de volgende keer idd half om half melk en slagroom want ik vond de vanillesaroma er net niet goed genoeg doorkomen... Zeker proberen!!

12

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

ik liep gister in de supermarkt en zag dat de ouderwetse saromatoetjes nu bij het dr. oetker assortiment staan. ik dacht gelijk "zou ik die als vulling kunnen gebruiken?". meteen 3 pakjes meegenomen en net even de site van dr. oetker bekeken:

http://www.oetker.nl/oetker_nl/html/def … pq.nl.html

ga ik dus uitproberen, ik vond ze altijd superlekker als kind.

Dear Lord, if You can't make me skinny, please make all my friends fat!

13

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Ik doe het bijna altijd:)

groetjes Wilma

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Hoeveel saroma doen jullie door de botercreme? In welke verhouding? :think:

15

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Jessica loves cupcakes schreef:

Hoeveel saroma doen jullie door de botercreme? In welke verhouding? :think:

Dat wil ik eigenlijk ook wel weten :Y

groetjes Wilma

16 Laatst bewerkt door karla59 (02-09-2011 15:09)

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Ik doe er gewoon wat in en dan proeven. Vindt je het nog niet goed dan er iets bij doen tot het lekker is.
Meestal kom ik uit op ongeveer 1/3 pakje op 1 pakje boter maar het ligt er ook wel aan welke smaak je gebruikt en wat er verder in de taart zit.

17

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Doe je er dan minder suiker bij?

groetjes Wilma

18

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Nee ik voeg het gewoon toe en ik vind niet dat het dan heel zoet is.

19

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

Ok, dank je!

groetjes Wilma

20

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

ik heb vandaag 6 verschillende smaken meegenomen, dus ik kan me gaan uitleven met proberen :-)

21

Re: Aangevette Slagroom met .... Saroma? Kan dat

een goede smoes om taart te maken;)