1

Onderwerp: Voorwerken, kan dat?

Ik ben net bezig met bakken en heb nog heel veel vragen...... heb al gezocht maar kon deze niet vinden.

Kun je voorwerken?
Ik wil een taart maken voor zondag, maar zaterdag heb ik het erg druk (lees: geen tijd voor taart..) Dus dacht ik, ik bak de biscuit alvast vrijdags, maak de vulling vrijdags, dat moet kunnen lijkt me.
Maar de decoratie..:
Kan ik de fondant figuurtjes/plaatjes al maken?
En hoe bewaar ik die dan het beste? In de vriezer? Of gewoon in een plastic zak bij kamertemp.?

Ik denk dat ik de biscuit vrijdag avoond of zaterdag ochtend wel kan vullen en afsmeren?
En dan hoef ik zaterdagavond maar alleen te decoreren.

Toch?  ;)

2

Re: Voorwerken, kan dat?

Lijkt mij een heel goed plan.  :Y
Je kan je plaatjes van fondant ook al rustig maken en dan in een luchtdicht bakje op een koel plekje bewaren. Dus niet in de vriezer of koelkast.
Succes

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Voorwerken, kan dat?

thanx!

Re: Voorwerken, kan dat?

Je kan hem helemaal al vast maken en dan compleet invriezen. In een taartdoos en dan een plastic zak er om heen. De avond van te voren uit de vriezer halen.

5

Re: Voorwerken, kan dat?

Thanx Roos, maar dat is net het probleem, ik heb geen plaats in mijn vriezer....