1

Onderwerp: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

hallo iedereen...
wie wil mij bij staan met raad... :/

Ik probeer al 4 dagen krampachtig een normaal en mooit biscuitdeeg taartje te maken..
nr 1 en 2  kwamen niet omhoog... sindsdien het volgende aangepast:
mixerkom ontvet ( met heet water)
garde ontvet ( met het water)
eitjes stonden al 3 dagen op het aanrecht
mix ( Just mix it) gezeefd
25cm springvorm, 400 gr biscuit, 40mt water, 6 eieren

als eerste de eitjes even ( denk 2min) in een bakje heet
water gelegd ( had ik ergens gelezen).
daarne deze in de mixer 15-20 min. gemixed.. het komt wel omhoog.. nog geen 'witte'pieken..
mix doorheen spatelen.. water er bij
in de springvorm in de oven..

boven+ onderwater + ventilator, 2de richeltje van onder...
15 min. op 125 graden
15 min. op +/- 135 graden..

even af laten koelen... en springvorm losgemaakt en omgekiept..

deeg was grezen tot +/- 5,5 cm , buitenkant is een beetje droog...
ik heb hem nu maar in de vriezer gelegd.. hopelijk wordt hij niet droger.. maar waarom lukt het mij nou niet.... :(
maw wat doe ik fout?

2

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

zou het niet weten.. heb nog nooit zoveel moeite hoeven doen..;) ik gebruik altijd de mix van funcakes en gaat altijd goed..

En misschien moet je door jouw mix wat bakpoeder doen? zodat hij beter rijst?

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..

3

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

Wat me opvalt, is dat je het biscuit niet heel lang bakt en op lage temperatuur.
Met mijn heteluchtoven zet ik een taart van 25cm een 10tal min op 140gr, tiental min op 150gr en dan een goed kwartier op 160gr.
Mijn biscuit is toch al gauw 8cm...

Mss het proberen waard?

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

4

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

Zelf houden wij de volgende verhouding aan:
per 50 gram mix, 1 ei, 10% water
dus voor 400 gram mix, 8 eieren en 40 ml water
De eieren worden in heet water gelegd terwijl er gewogen wordt en dan bakken wij in de heteluchtoven op 160 graden.
Resultaat een prachtig hoog kapsel! :Y

5

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

Deze handleiding vond ik:

Voor een ronde bakvorm van ca 25cm: 330gr mix, 250 gr eieren (ca 5 stuks), 35ml water. Alle ingrediënten met de mixer ca 10 minuten luchtig kloppen. Afbakken op ca. 175°c. Baktijd is ca. 30/35 minuten.

Je spatelt de mix er doorheen schrijf je, maar denk dat dat niet de bedoeling is..........hoe zag je beslag eruit toen je het in de vorm deed?

6

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

En waarmee mix je? Handmixer, keukenmachine, Kenwood?

7

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

Witte pieken krijg je nooit als je hele eieren mixt, alleen als je eiwit met suiker gaat mixen...

Ik krijg ook het vermoeden dat je de bereiding van handmatig gemaakt beslag aanhoudt, terwijl je een mix hebt, dus gewoon eieren even losmixen, water erdoor en de mix erdoor en dan 10 mixen..


En dan die temparatuur.. dat kan echt niet kloppen.. je moet echt langer en heter bakken  :Y

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

Ik gebruik de funcakes mix,en doe het zo;

De verhoudingen zijn goed,voor een 25 cm blik.
Oven voorverwarmen op 140 graden.
Ik doe de mix in de mengkom en voeg de eieren toe.(iets verwarmt)
Meng even zodat het niet meer stuift,en voeg dan het water toe.
Vervolgens 8 minuten op volle snelheid en 2 minuten op de laagste snelheid.
14 minuten op 140 graden
14 minuten op 160 graden
14 minuten op 180 graden
Dit scheelt per oven misschien een paar minuten.

Vr Gr Thé

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

Denk dat je de fout ingaat op het moment dat je eerst de eieren opklopt.
Bij kant een klare mix hoeft dat niet.
Ik doe eerst de mix erin, eieren (los geklopt, net zoals bij een ommelet) er boven op en dan het water bij. Mixer aan op de laaste stand totdat alles goed door elkaar zit. Anders word mijn keuken zo wit als ik meteen mijn mixer op de hoogste stand zet ;)
En dan 10 min. op de hoogste stand. 1 min. lage stand en het is klaar.

Succes!!

Bakken is mijn passie!!!

Re: biscuitdeeg.. ik weet het niet meer

Zo.. ben ik even blij met jullie..
ik ga  een dinsdag een nieuwe poging wagen, op
op de mix staat zelf ook dat je alles in 1 keer in de kom mag doen.. maar bij mijn eerste mix kwam het niet omhoog.. toen ben ik maar overgestapt om alles apart te doen.
ik gebruik btw een keuken machine.. philips cucina

bedankt alvast.. jullie horen het resultaat