Onderwerp: Cupcakes niet goed gaar en zakken in.
Zoals het al in de titel staat worden mijn cupcakes niet goed gaar.
En zakken ze na het bakken in en krimpen ze ook in het papiertje. Waardoor ze los komen te zitten.
Vind dit niet zo mooi/ netjes voor als je ze wilt bekleden.
Het recept wat ik gebruik is:
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
Boter goed zacht, eieren zijn in warm water verwarmd.
Volgorde van toevoeging al gewisseld.
Verschillende keren geprobeerd maar steeds beetje het zelfde resultaat.
Ze worden ook niet echt luchtig.
En onder in zit een laagje wat niet helemaal gaar is.
(prik wel met een sate stokje maar dan blijft er niks aan kleven)
Op 170 graden en 20 min bakken En bij 160 graden en iets langer als 20 graden t zelfde resultaat.
Iemand tip's???
Of misschien een ander recept op de plank liggen???
Er zullen wel meer topic's over zijn maar ik kon ze zo niet vinden.
Alvast bedankt!!!