1

Onderwerp: Schoenzolen onder mijn biscuit! Help

Ik heb al een aantal biscuit cake's gebakken, maar gebeurd er bij mij iets wat ik niet terug lees op het forum (alle biscuit problemen doorgelezen)

Ik gebruik niet de funmix, maar het recept:

5 eieren (kamer temperatuur of ietsje warmer)
150 gram suiker
1 zakje vanille suiker
125 gr bloem
25 gr maizena
snufje zout

Eieren en de suiker 10 á 11 minuten keihard met de hand geklopt, mooie schuimige massa, de rest er rustig doorgeklopt, ziet er fantastisch luchtig uit, in een bakvorm (baksteen vorm of rond)
En meteen de oven in op 170 graden (voor verwarmd) voor een minuut of 30 en niet 40 want de oven lijkt wat harder te gaan.

Na 30 minuten lijkt hij helemaal net goed gaar te zijn, breinaald komt er droog uit, maar nu blijkt, als ik de volgende dag de biscuit snij, dat de onderkant van mijn 'goudstaaf' een hele harde taaie bleke oneetbare laag heeft (van een halve centimeter meestal). Die kan ik er wel gemakkelijk vanaf trekken zodat ik de rest heel goed kan gebruiken, maar het verminderd aanzienlijk z'n hoeveelheid, wat heel jammer is. De kwaliteit van de hele biscuit verder is geweldig.

Heeft iemand enig idee waardoor deze taaie schoenzool zich vormt? Of er truukjes zijn om dit te vermijden? Of heeft iemand hier wel eens mee te maken?

2 Laatst bewerkt door joynme (03-09-2011 17:48)

Re: Schoenzolen onder mijn biscuit! Help

Dat komt dan toch omdat je biscuit niet helemaal gaar is op de bodem. Je prikker lijkt er dan wel droog uit te komen maar er zit vaak een punt aan de prikker die zo dun is dat er soms niets aan blijft plakken.
Ik zou de temp iets naar beneden doen, naar 150 en dan 20 min. bakken, dan de temp naar 160 en 10 min. daarna 170 en 10 min. en daarna elke 5 min. kijken of hij gaar is. Desnoods even met de achterkant van de prikker controleren. Recht naar beneden steken en niet schuin.
Hoop dat het helpt.
Succes.

en soms ligt het aan het mixen. met een mixer kan je veel luchtiger kloppen.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Schoenzolen onder mijn biscuit! Help

Super bedankt voor het advies! Ik ga het meteen proberen!

4

Re: Schoenzolen onder mijn biscuit! Help

met de hand kun je nooit zo snel mixen als met een echte mixer. daar zal het misschien ook wel aan liggen.

Re: Schoenzolen onder mijn biscuit! Help

Je moet de rest er niet door kloppen maar scheppen, anders krijg je inderdaad een soort baksteen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/