1

Onderwerp: Blanke of witte marsepein voor kleuring met vloeistof

de titel zegt het al...
heb ik witte of blanke marsepein nodig als ik de kleur zelf wil maken.
ga het met vloeistof potjes doen.

en waar moet ik nog meer aan denken?

xx

Re: Blanke of witte marsepein voor kleuring met vloeistof

kan alle twee
houd er wel rekening mee aLs je met blanke werkt dat die van zichzelf een kleurtje heeft en dat dat dus de kleur beinvloed
ik vind zelf witte marsepein niet fijn werken en werk als het wit moet zijn dus met fondant
groetjes cindy

Van Cindy , workshopruimte en taart(web)winkel in etten-leur, kom gezellig eens langs.

3

Re: Blanke of witte marsepein voor kleuring met vloeistof

Witte marsepein bevat doorgaans witmiddelen, dus zal het lastiger zijn om te kleuren (de witte kleurstof uit de marsepein zal de kleur lichter uit doen vallen). Je hebt het over kleuren met vloeistof potjes, ik hoop dat je kleurgel bedoelt. Want met vloeibare kleurstof kleuren is een uitdaging, je marsepein wordt al snel nat en te kleverig door vloeibare kleurstof...

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: Blanke of witte marsepein voor kleuring met vloeistof

Voorgekleurde witte marsepein vind ik niet mee te werken, maar dat is natuurlijk persoonlijk. ALs ik marsepein een zacht kleurtje wil geven kleur ik het eerst met een paar druppels wat witter en vervolgens met het gewenste kleurtje. Maar mijn basis is dus altijd blanke marsepein en geen voorgekleurde witte.