1

Onderwerp: Creme toef

Hallo allemaal,

Binnenkort mag ik voor een vriendin haar baby shower cupcakes maken, ik maak er een paar met aarbeivulling of banketbakkersroom / marsepein.
en een paar met een toef en dan een marsepein speentje of iets (die van die babymold)

Maar die toef heb ik dus gister getest (rich botercreme met room  en vanillie erdoor) maar vind het zelf niet te eten.
(mijn collega's mogen straks ook testen, even kijken wat zij ervan vinden)

En met de zoekfunctie zag ik dat merenque botercreme misschien niet helemaal veilig zou zijn voor zwangere dames. dus dat doe ik maar niet.
Heeft er iemand nog een tip, voor een lekkere toef?

Alvast bedankt!

Groetjes Jessica

2

Re: Creme toef

Misschien een toef van opgeklopte ganache (chocolade met slagroom) maken?
En meringue botercreme kan ook met eiwitpoeder gemaakt worden ipv rauw, verhit eitwit. Misschien is dat nog een optie?

Re: Creme toef

Bedankt voor het meedenken...
Misschien dat ik dan witte chocola en slagroom doe..
Blijft dat wel lekker stevig?

En voor de volgende keer, bestel ik wel een zakje eiwit poeder erbij om dat te testen.

4

Re: Creme toef

ik heb gister easy chream cheese frosting gemaakt en dat was ook erg lekker. en wordt ook nog een  mooie toef

60 boter
60 monchou
240 poedersuiker
smaakstof en kleurstof naar wens
ik had banaan smaakstof patidess en gele kleurstof toegevoegd

het ziet er alvolgt uit

http://www.mijnalbum.nl/Foto-UPPC4GJU-D.jpg

wil je het minder zoet dan iets minder poedersuiker toevoegen.

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

Re: Creme toef

Bedankt... dat lijkt me erg lekker!
Nooit aan monchou gedacht!

6

Re: Creme toef

de toef is vrij zoet dus zorg dat je cake-je dat niet is, dan heb je in het geheel iets goeds.
succes

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

7

Re: Creme toef

Ik heb laatst toeven gemaakt met de bonblonblocvuling (zie recepten)
Ook erg lekker... ik hou ook niet zo van de "botersmaakjes"

8

Re: Creme toef

Bianca74 schreef:

Ik heb laatst toeven gemaakt met de bonblonblocvuling (zie recepten)
Ook erg lekker... ik hou ook niet zo van de "botersmaakjes"

Blijft dit dan wel stevig? Net als wat MirandaB zegt over ganache, dit zakt toch ook in? Lijkt mij... :o

9

Re: Creme toef

Esther68 schreef:

Blijft dit dan wel stevig? Net als wat MirandaB zegt over ganache, dit zakt toch ook in? Lijkt mij... :o

Ik heb er wel wat klopfix doorheen gedaan en de cupcakes gingen dezelfde dag nog op, de toeven hebben dus geen tijd gehad om in te zakken :s

10

Re: Creme toef

Cream vanille frosting, dat is zoooooooo lekker en de toef blijft ook mooi

11

Re: Creme toef

maar hoeveel creme maak je dan en voor hoeveel toeven is dat?

12

Re: Creme toef

gertieneke schreef:

Cream vanille frosting, dat is zoooooooo lekker en de toef blijft ook mooi

Nou zoiets had ik dus gemaakt, maar dat vind ik echt niet lekker..
(en m'n collega's ook niet echt. toch te boterig..!)


Maar de rest bedankt voor alle ideeen, ik ga de monchou toef eerst eens testen, daarna kan ik nog wat andere dingen doen.

13

Re: Creme toef

Mojito toef, maar in verband met de zwangere niet met rum, maar Patidess Mojito...

http://www.tuinentaart.nl/mojito/

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart