1

Onderwerp: SPOED: alternatief voor dulche de leche?

Ik heb gisteren mijn gecondenseerde melk gekookt om dulche de leche te maken. Doe ik daarnet mijn blikje open, is er niets veranderd aan de inhoud. Blijk ik ongesuikerde gecondenseerde melk gekocht te hebben  :rolleyes:   :s  Nu heb ik dus een probleem, want ik kan niet om andere blikjes naar de winkel en ik heb vanavond dulche de leche nodig. Bestaat er een lekker alternatief dat snel gemaakt is en op dulche de leche lijkt? Wie o wie kan me helpen?

Bedankt!

Groetjes van Natascha!

2

Re: SPOED: alternatief voor dulche de leche?

volle melk, suiker en bakpoeder koken in een pannetje!

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

3

Re: SPOED: alternatief voor dulche de leche?

Bebogeen...............in de supermarkt bij alle zoete broodbeleg.

EDIT: lees nu dat je niet naar de winkel kan.............

4

Re: SPOED: alternatief voor dulche de leche?

Kiruiv schreef:

volle melk, suiker en bakpoeder koken in een pannetje!

Weet je ook de verhouding?

Groetjes van Natascha!

Re: SPOED: alternatief voor dulche de leche?

500 gram witte suiker, 2 liter volle melk and 1 theelepel zeezout of

1 kg witte suiker, 3 liter melk,
en 1/2 theelepel baksoda

Bereidingswijze

In een pot (Simpelste methode)
Doe de melk, de suiker en de bak soda (of zeezout) in een pot.
Doe het vuur op medium/medium hoog. Roer voorzichtig totdat je een homogene
massa krijgt (geen suiker brokken.
Plaats een kleine,niet metalen bord (dessert grootte) met de bodem vanboven
op de melk.Dit zal helpen met het roeren totdat het klaar is. Het bord mag
niet kleiner zijn dan de helft van de pot.Grote pot,groot bord, kleine
pot,klein bord.
Laat het alleen totdat de kleur/textuur/smaak overeenkomt met je smaak, voor
ongeveer anderhalf uur tot twee uur, dit hangt af van het fornuis dat je
gebruikt.

bron: Smulweb