1 Laatst bewerkt door biancka (01-09-2011 09:12)

Onderwerp: Nigella cupcakes mislukt :(

Dit weekend ga ik cc's maken voor mijn vader zijn verjaardag en ik wou het recept van Nigella dolgraag een keer uitproberen. Nu heb ik dat gedaan en ze zijn mislukt....

http://i53.photobucket.com/albums/g65/devilzlittlesister/IMG_2381.jpg

Ik kan zelf twee redenen bedenken waarom ze mislukt zijn. Ik heb zelf zelfrijzend bakmeel gemaakt (250gr bloem + 4gr bakpoeder (van de lidl)) of ik heb de vormpjes niet vol genoeg gedaan (36gr). Als jullie naar de foto kijken.........hebben jullie enig idee waar het fout is gegaan ???

Denk zelf dat ik toch 40gr beslag in de vormpjes had moeten doen.

2

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

Ik denk idd ook dat je ze meer had moeten vullen en de vulkaantjes kan je voorkomen door er direct na het bakken een zware  broodplank op te leggen. Dan worden ze allemaal mooi plat.
(tenzij je ze niet plat wil natuurlijk  :o )

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

wou je ze glad van boven hebben??
dan is je oven heet geweest en vormt zich een korst en dan gaat het beslag werken en barst de korst open.
hoe heet heb je ze gebakken?

groetjes connie

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

4

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

Ik heb ze op 200 graden gebakken (hetelucht oven stand). Ik las net al op het forum dat je eigenlijk maar 10 cc's uit dit recept haalt wat dus inhoud dat ik zowiezo te weinig beslag in een vormpje heb gedaan.

Dit was gelukkig maar een oefen-batch. Verder zijn ze wel heeeeerlijk dus daar ligt het niet aan.

Wat raden jullie aan ?? Volgende batch op 180gr bakken en wat meer beslag in de vormpjes ??

5

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

Zelf gebruik ik ook altijd het recept can Nigella, maar een beetje aangepast (maar 100g vetstof en 100g suiker voor 125g zelfrijzende bloem).
Ik doe ong 35g per cupje en bak ze dan 20min op 170gr hetelucht.

Tijdens een workshop onlangs werd verteld dat het soort bloem wel een verschil kan maken (kwaliteit) maar zelf gebruik ik het huismerk zelfrijzende bloem van delhaize (vergelijkbaar met ah in NL).
Ik denk ook wel dat je de oven te heet hebt gezet waardoor het rijzen te snel is gegaan en de korst rondom gevormd is.
Mijn cc krijgen in de oven ook een bergje maar zakken netjes plat in de laatste minuten...

Succes ermee!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

6

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

ik bak ze op 160 graden hete lucht. En je kan er juist nog iets meer bakpoeder in doen om 12 vormpjes vol te krijgen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7 Laatst bewerkt door Minoush (05-09-2011 19:37)

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

Ik denk dat je ze te heet hebt gebakken, ik doe ze op 170 graden 18 minuten en vul ze met 40 gram. Ze worden dan perfect plat, er hoeft niet eens een plank bovenop. Ik gebruik het standaard recept van hiernaast van Nigella, met 3 el melk want anders vind ik het beslag te dik en kan er dan precies 12 muffins mee maken.

Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet er van te genieten

8

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

probeer dit recept eens: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=144630

deze gaan nooit fout eigenlijk en vind ze haast lekkerder dan die van nigella

succes

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

9

Re: Nigella cupcakes mislukt :(

Marije, dat recept heb ik al een paar keer gebruikt en ben daar ook heel tevreden over maar ik wilde eens een ander recept proberen :) Ik zal het recept van Nigella vast nog eens proberen en dan aantekeningen maken terwijl ik alles aan het mengen etc ben. Het komt vast nog een keer goed :)