1

Onderwerp: Bloem

Is er een groot verschil tussen patent bloem en gewone bloem?

Of maakt het niet uit welke je gebruikt om taarten te bakken?

2

Re: Bloem

Hallo x-linnie-x toevallig ben ik er ook informatie over aan het zoeken en kwam via de zoekfunctie erachter dat er heel veel topics zijn (ik ga ze vanavond allemaal doorlezen :))

Ik hoop dat je hiermee zover geholpen bent

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

3

Re: Bloem

Ik heb me dat onlangs ook afgevraagd en vond toen dit:

"Het verschil zit in de verhouding tussen zetmeel en gluteneiwitten. Patentbloem bevat wat meer gluteneiwit en is daarom geschikt voor het bakken van produkten met een lange, elastische en luchtige structuur zoals brood. Hollandse bloem daarentegen, bevat minder gluteneiwit, waardoor deze de lucht minder goed kan vasthouden. Dit is geschikter voor een lossere structuur, zoals zandgebak."

http://makicom.blogspot.com/2009/11/patent-bloem.html

4

Re: Bloem

Valy schreef:

Ik heb me dat onlangs ook afgevraagd en vond toen dit:

"Het verschil zit in de verhouding tussen zetmeel en gluteneiwitten. Patentbloem bevat wat meer gluteneiwit en is daarom geschikt voor het bakken van produkten met een lange, elastische en luchtige structuur zoals brood. Hollandse bloem daarentegen, bevat minder gluteneiwit, waardoor deze de lucht minder goed kan vasthouden. Dit is geschikter voor een lossere structuur, zoals zandgebak."

http://makicom.blogspot.com/2009/11/patent-bloem.html

Dus is een patentbloem geschikter voor biscuit(zoals ik dit lees?) :think: