1

Onderwerp: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

Hallo allemaal,

Aangezien ik hier nieuw ben heb ik nog een hoop te leren en te vragen, dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen :)

Ik heb gisteren een kapsel gebakken, vandaag wil ik hem gaan vullen en afsmeren met botercreme (heb de botercreme al klaarstaan), maar mn probleem is dat ik crisco besteld heb om mn marsepein uit te rollen, maar dat komt over 2 werkdagen pas binnen...dus kan ik hem over 2 dagen pas bekleden.
Kan ik een afgesmeerde taart 2 dagen in de koelkast bewaren?

2

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

Je kan je marsepein ook uitrollen zonder crisco hoor. Ik gebruik het zelf nooit voor mijn marsepein. Als de marsepein aan je werkblad plakt, gewoon een beetje poedersuiker eronder. Wel opletten dat de poedersuiker niet aan de bovenkant van je marsepein komt anders krijg je vlekken. Komt er toch iets op de bovenkant dan het gelijk eraf wrijven.

3

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

Of anders een tafelzeil gebruiken voor het uitrollen. Werkt ook goed, zonder plakken. :Y
Op zich kun je, wat de vulling betreft, de taart wel een paar dagen afgesmeerd in de koelkast laten staan. Alleen wordt 'ie daar waarschijnlijk niet lekkerder van (droger enz).
Ik vul en smeer een taart meestal 's avonds af. Laat 'em dan een nachtje in de koelkast staan (kan de botercreme opstijven zodat je de taart strak kunt bekleden) en ik bekleed de taart dan de volgende dag.
Succes! :thumb:

4

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

Ik doe het hetzelfde als Miranda, ben ook bang dat je taartje er niet lekkerder van wordt.
Ik werk niet met marsepein dus dat antwoord moet je je helaas schuldig blijven.

gr seija

back in the world of baking !!

5

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

Bedankt voor de reacties!
Ik heb crisco aangeschaft omdat ik dus altijd het probleem heb van marsepein wat plakt.
Heb tafelzeil en poedersuiker al geprobeerd, maar tevergeefs, denk dat ik iets niet goed doe?
Misschien moet ik meer poedersuiker gebruiken?

6

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

ik rol het zelf meestal uit op bakbapier, dat gaat ook goed  :)

7

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

De oplossing: een bureaublad van Ikea!
Nooit meer frustratie's vanwege plakkende marsepein:)

Groetjes, Cotie. www.datverdienteentaartje.nl
Ik geef ook workshop's in Dordrecht!

8

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

ing82 schreef:

Bedankt voor de reacties!
Ik heb crisco aangeschaft omdat ik dus altijd het probleem heb van marsepein wat plakt.
Heb tafelzeil en poedersuiker al geprobeerd, maar tevergeefs, denk dat ik iets niet goed doe?
Misschien moet ik meer poedersuiker gebruiken?

:Y Meeeeer poedersuiker. En af en toe de lap even oplichten en draaien (en eventueel meer poedersuiker bijstrooien)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

9

Re: hoe lang afgesmeerde taart bewaren in koelkast?

ik gebruik nooit poedersuiker en crisco onder de marsepein, na rollen steeds weer kwartslag draaien, dan plakt het ook niet.

succes ermee!

Groetjes, Dorothea.