1

Onderwerp: reaumur of celcius suiker thermometer?

ik wil graag wat macaronen maken en ook voor schuim maken is een suikerthermometer handig. Op een cursus die ik gedaan heb gebruikten ze een reaumur thermometer. In de webshop zie ik alleen een suikerthermometer met Celsius. kan iemand me advies geven wat handiger of beter in gebruik is?
alvast bedankt.

vrouwtje Deeg; natuurlijk lekkere bakproducten

2

Re: reaumur of celcius suiker thermometer?

Ik heb de goedkoopste suikerthermometer ( van Bouwhuis )en die werkt perfect.  :Y

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3 Laatst bewerkt door sam (26-08-2011 20:33)

Re: reaumur of celcius suiker thermometer?

Ik heb een digitale thermometer in Celsius (met een soort pin die je in de suikersiroop moet doen) en ik vind die zeer handig in gebruik.

Als de suikersiroop 110°C is start je met het kloppen van de eiwitten, op 121°C giet je de suikersiroop bij de eiwitten

Re: reaumur of celcius suiker thermometer?

bedankt voor jullie reacties

vrouwtje Deeg; natuurlijk lekkere bakproducten

5

Re: reaumur of celcius suiker thermometer?

Geen stroom, geen batterijen dus: geen apparatuur.

[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag