1

Onderwerp: Help!! cc's zakken in als plumppudding

Heb echt dringend hulp nodig, ben ten einde raad.

Voor de zoveelste keer cc's gemaakt die na het afkoelen volledig inzakken.
Het is me tot nu toe 1x gelukt maar weet niet meer met welk recept, volgens mij die van Nigella's.
Daarna ben ik zelf gaan experimenteren met verschillende recepten, zo ook deze choco cc's.
Ze komen er supermooi uit, maar nadat ik ze uit de oven heb gehaald en ze een aantal min. afkoelen zien ze er niet meer uit!!

http://i52.tinypic.com/zmjcar.jpg

http://i54.tinypic.com/14cz3mh.jpg

http://i56.tinypic.com/25kmzae.jpg

WAT TE DOEN???

kan 't camoufleren door ze te decoreren met een toef, maar decoreren met fondant is echt een NO NO als ze er zo uitzien!!

Groetjes Emysa

2

Re: Help!! cc's zakken in als plumppudding

Als je cupcakes inzakken dan zijn ze niet gaar. Vaak is 1-2 minuten langer in de oven al voldoende

3

Re: Help!! cc's zakken in als plumppudding

Morgen dan maar weer een poging :s
Heb ze 20 min in de oven gehad en toen de prikker er in het midden in, deze kwam er droog weer uit!!

Hoelang moeten ze er dan in?? Wat is de gemiddelde richtlijn??

Groetjes Emysa

4 Laatst bewerkt door djehr (29-08-2011 15:23)

Re: Help!! cc's zakken in als plumppudding

Het is heel erg afhankelijk van je oven (of je oven de temperatuur haalt die hij aangeeft). Als ik bijv. de cupcakes van funcakes maak dan gaan ze er 24 minuten in op 180 graden terwijl er op het pak volgens mij 18 minuten staat. Het is vaak een kwestie van uit proberen. Als je prikker er droog uitkomt dan heb je inderdaad aan 1-2 minuten extra genoeg.

5

Re: Help!! cc's zakken in als plumppudding

inzakken=niet gaar. Dus langer erin. Ik heb het ook wel met recepten gehad dat bleek dat de verhoudingen in het recept gewoon niet goed waren. Dan kan je bakken wat je wil, maar beter een nieuw recept zoeken ;-)