1

Onderwerp: fondant gewent... Marsepein plakt???

Lieve allemaal.
Ik doe normaal fondant op de taarten.
Maar een kennis gaf me een stuk marsepein met de vraag of ik daar een taartje van wilde maken.

Nu ben ik begonnen, en vond na het kneden de marsepein zo kleverig worden.
Ik heb het wel gekleurd zoals ik ook met fondant doe.
Met wilton icing colors.
het bekleden is gelukt, maar niet zo dun als ik normaal mijn fondant krijg... bang dat het ging scheuren.
Toen ben ik gaan mengen om te versieren( kleuren)
Maar het kleefde zo dat ik het niet eens kan uitrolllen.
Wat doe ik fout...hoe doen jullie het??
Alvast bedankt voor jullie hulp
groetjes Saskia

Re: fondant gewent... Marsepein plakt???

welk merk heb je gebruikt?

Ik zing mijn eigen wijsje!

3

Re: fondant gewent... Marsepein plakt???

je bedoelt van de marsepein??
Een emmertje van de Sligro
Zou het daar aan liggen??

4

Re: fondant gewent... Marsepein plakt???

oh en er staat op
1:1 is dat goed???

5 Laatst bewerkt door Danielle_mvs (18-08-2011 19:54)

Re: fondant gewent... Marsepein plakt???

Ggoede kwaliteit  :9 , maar lastig om mee te bekleden...
Probeer er (veel) poedersuiker door te kneden daar wordt het wat stugger van en kun je het beter hanteren. Beste verhouding voor bekleden is 1:3 of 1:4  (verhouding amandelen/suiker)
Succes!

6

Re: fondant gewent... Marsepein plakt???

Inderdaad...1:3 of 1:4. Ik werk altijd met marsepein maar herken het niet echt dat marsepein gaat plakken. Eerder dat het te droog is  :lol:  :s

7

Re: fondant gewent... Marsepein plakt???

ik vind dat echt knap dat je een taart hebt bekleedt met 1:1!

dat is volgens mij gewoon het spul dat je zo eet als je dat lekker vind, met sinterklaas en zo.... 1:4 rolt veel makkelijker uit en is veel elastischer dan 1:1

.....en er was taart....

8

Re: fondant gewent... Marsepein plakt???

Inderdaad goed op de verhouding letten ( 1:3/ 1:4). Een oplossing kan zij de rol in te vetten met crisco en uitrollen op bakpapier...