1

Onderwerp: op zoek naar stevige toef!!

Ik heb morgen een bestelling van 70 cupcakes, nou wilde me slagroom niet stijf worden zelfs niet met klop fix..nou heb ik de cream vanille frost gemaakt van iemand die dit hier poste en dat blijft onwijs slap! Terwijll er staat max 15 min in de koelkast en na een uur druipt t nog zo me spuitzak uit.. Wie kan mij helpen aan een lekkere topping met niet een en al boter ik ben er een beetje klaar mee :(

Oh en iemand nog een tip voor een mooie toef, ik heb alleen maar van die 'goedkope' spuitmondjes en krijg er niks meer uit dan een verlepte drol hihi

Re: op zoek naar stevige toef!!

niemand :(

3

Re: op zoek naar stevige toef!!

Sorry, geen ervaring met toeven maken....

Maar dan nog zou ik het niet met 'gewone' slagroom doen denk ik  :nooo
Misschien zo kort mogelijk vantevoren met aangevette slagroom? (slagroom met mascarpone erdoor)

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

4

Re: op zoek naar stevige toef!!

ik maak ze met mbc en dan de 1:2:2 verhouding, dan is het niet zo boterig.

groetjes Anneliek

Re: op zoek naar stevige toef!!

titelfix, deze titel was niet handig voor de zoekmachine en voor mensen die titels scannen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: op zoek naar stevige toef!!

Bij mij stijft het niet op in de spuitzak in de koelkast hoor. Het wordt dan juist steeds slapper.
Ik laat het altijd eerst even in de kom staan in de koelkast, en na een paar uur pas in de spuitzak.
Succes!

Re: op zoek naar stevige toef!!

Biekie schreef:

Bij mij stijft het niet op in de spuitzak in de koelkast hoor. Het wordt dan juist steeds slapper.
Ik laat het altijd eerst even in de kom staan in de koelkast, en na een paar uur pas in de spuitzak.
Succes!


Sorry denk dat ik beetje slecht uitleg heb gegeven hihi! Ik heb het ook gewoon nog in de kom zitten.. maar na een uur heb ik een paa lepels in mijn spuitzak gedaan en dat droop er zo uit. het staat nu nog steeds in de koelkast en dan morgen maar even kijken!

8

Re: op zoek naar stevige toef!!

we hebben hier pas een topic over gehad, http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=159505

misschien dat je daar wat aan hebt

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

9

Re: op zoek naar stevige toef!!

Slagroom combineren met banketbakkersroom. Mmmmm en stevig.

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.

10 Laatst bewerkt door Movado (01-09-2011 05:27)

Re: op zoek naar stevige toef!!

Cream Chocolate Frosting (of zoiets... stond in een mjam taart van een tijd geleden, met name om als vulling bij een taart te gebruiken, maar met wat meer poedersuiker ook geschikt voor toeven...

100gram Monchou (om te bakken)
50 gram boter
200 gram poedersuiker (hoeveelheid voor taart)
50 gram gesmolten witte chocolade

Monchou en Boter mengen tot zachte creme, iets afgekoelde witte chocolade erbij doen en tot slot de poedersuiker erdoorheen. Ik vind hem lekker...

Als ik de betreffende MJAM taart deze week kan vinden zal ik wel even melden welke het is... (en de juiste naam voor het recept...)..

Overigens gebruiken ook veel mensen chocoladeganache (wat steviger laten worden) of botercreme van de mix met een smaakje (en evt. kleurtje).


Aanvulling: het recept voor de cream chocolate cheese frosting staat overigens in de MJAM taart van Lente 2011.

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart

11

Re: op zoek naar stevige toef!!

Ik gebruik altijd het volgende recept.
Het is overheerlijk en blijf ook stevig.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=126762

Veel succes morgen!!

groetjes yvon