1

Onderwerp: Rolbare chocolade blijft slap...

Hallo, ik probeer witte rolbare chocolade te maken mbv het recept van de site. Ik heb zelf glucosestroop gemaakt met druivesuiker (ook recept van de site).
Maar het wordt voor geen meter stevig. Het is nog steeds vla dikte (na een uur).
Het restje glucosestroop is wel hard geworden. Zal ik dat verwarmen en er alsnog doorheen doen of moet ik gewoon geduld hebben?

Life is what you bake it.

Re: Rolbare chocolade blijft slap...

Update: alhoewel niemand dit bericht leest  hahaha..
Het werk toch een stevige substantie. En toen moest ik gaan kneden...toen werd het dus weer hartsikke slap. Wat nu?

Life is what you bake it.

3

Re: Rolbare chocolade blijft slap...

ben je er al uit?
(ik wil dit binnenkort ook een jkeer proberen dus ben erg benieuwd)

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

Re: Rolbare chocolade blijft slap...

Het is nu een keiharde bal maar dat schijnt zo te horen...
Ik wil er dit mee maken:
http://jessicakesblog.blogspot.com/2011 … orial.html
Ik denk dat als ik het morgen niet teveel met mn handen bewerk het wel moet lukken. Maar het duurde wel heeeel lang voordat het een beetje stevig werd.
Als ik klaar ben zal ik een foto maken.

Life is what you bake it.

5 Laatst bewerkt door Taartenmarie (27-08-2011 14:24)

Re: Rolbare chocolade blijft slap...

Lizzl, het is toch nog enigzins goedgekomen.
Lang niet zo mooi als het voorbeeld maar ben al lang blij dat er uberhaubt een vorm mee te maken was:

http://taartenmarie.webs.com/photos/Taarten/choc.JPG

Dit was een snelle test. Volgende keer wat dunner uitrollen en netter werken.
Uitrollen gaat trouwens het beste met een laagje huishoudfolie er over heen, anders plakt het heel erg.
Oh ja, het is witte chocolade, gekleurd met een heel klein beetje kurkuma poeder  :lol: . Proef je niks van.

Life is what you bake it.

6

Re: Rolbare chocolade blijft slap...

Oeh, dat ziet er gaaf uit!
bedankt voor de tips. Heerlijk als iemand anders voor je uitprobeerd :cool:

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom