1

Onderwerp: Biscuitrecept 2, chocovariant

Hallo,

Ik heb nu een chocobiscuit in de oven staan.
Gemaakt volgens het recept van biscuit 2 met 11 eieren, 330 gram suiker, 110 gram bloem, 110 gram maizena en 110 gram cacao. (=1/3 van de bloem vervangen door cacao, en de helft van de (overgebleven) bloem vervangen door maizena).
Het ruikt in elk geval heerlijk (moet nog een kwartier..), maar echt hoog wordt het niet.

Nu las ik ergens dat bij chocola je een andere verhouding aan zou moeten houden, maar dat gaat steeds over de mix en ik wilde het juist eens proberen zonder een mix.
Hoe zorg ik ervoor dat het toch mooi hoog wordt?
Het komt nu niet eens aan de rand van mijn 7,5 cm bakpan.

Re: Biscuitrecept 2, chocovariant

Ik geloof dat je er dan een extra ei bij moet doen. Zo heb ik het wel eens gedaan tenminste...

Voor mijn taarten kijk op: www.tiptoptaarten.nl!!

3

Re: Biscuitrecept 2, chocovariant

Verder niks aanpassen? Alleen een ei erbij?

Re: Biscuitrecept 2, chocovariant

Naar mijn idee wel.. dan wordt het wat smeuïger.

Voor mijn taarten kijk op: www.tiptoptaarten.nl!!

5

Re: Biscuitrecept 2, chocovariant

Hij is er nu uit, gaar en ruikt heerlijk. maar is maar zo'n 5-6- cm hoog (en dan ligt ie nog een klein beetje bol op het rooster..)
Mijn biscuit van Funcakes (naturel) komt altijd boven mijn pan uit...
Misschien toch maar snel een chocobiscuit van Funcakes gaan halen.