Onderwerp: Angel Food cake
Heeft iemand het recept voor deze lekkere taart??
Liefst nederlandse maat aanduidingen.
Zou er superblij mee zijn...
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Angel Food cake
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heeft iemand het recept voor deze lekkere taart??
Liefst nederlandse maat aanduidingen.
Zou er superblij mee zijn...
•12 eiwitten
•1 tl vanille-extract
•1,5 tl wijnsteenzuur (natuurwinkel)
•Snufje zout
•1 cup (240 ml / 135 g) zelfrijzend bakmeel
•1,5 cup (360 ml / 300 g) suiker
1.Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de helft van de suiker.
2.Klop de eiwitten met de vanille, het wijnsteenzuur en het zout tot ze half stijf zijn. Voeg dan schepje voor schepje de rest van de suiker toe en klop net zo lang tot het eiwit zo stijf is dat je er pieken van kunt maken.
3.Doe de stijfgeslagen eiwitten over in een ruime kom en ‘vouw’ er voorzichtig een derde van het meel-suikermengsel door. Wanneer je te hard roert, verliezen de eiwitten teveel lucht en dan wordt de cake te massief. Voorzichtig door elkaar scheppen dus! Als er geen meel meer te zien is, schep je nog een derde van het meelmengel door de eiwitten, opnieuw tot je het meel niet meer ziet. Ten slotte vouw je het laatste gedeelte van het meelmengsel op dezelfde manier door de eiwitten.
4.Vet de bakvorm NIET in. Door het vet zal het eiwit inzakken. Reinig de vorm daarom goed van tevoren. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de vorm en bak de cake in 40 minuten gaar op 165 ºC (hetelucht 150 º C).
5.Voor de finishing touch klop je een beker slagroom met een beetje suiker stijf. Een beetje vers roodfruit erbij en klaar
Hartelijk dank!
Ga het snel eens proberen
Hoe groot is de bakvorm die je gebruikt hiervoor??
Hij lijkt me erg lekker om eens te maken,
en wat kan ik nog doen met het overige eigeel?
Grtjs
banketbakkersroom maken!!
Eigenlijk zou je hier een Angelfood pan voor moeten hebben. Ik bak hem normaal (k&k mix uit America) in tulband en houd dan nog over voor kleine cak/broodvorm.
@Harlow, thnx voor et idee.
@Mitsey, heb een grote hoge tulband,
en een 18 & 20 rond springvorm
zal eens kijken waarmee ik beste uitkom!
Hoeveel doe je in de vorm, net zoveel als bij gewone cake?
Iemand nog een ander recept met wijnsteen (i.c.m zuiveringszout) voor de Angel Food cake ?
Lees n.l overal dat er wijnsteen en geen wijnsteenzuur in het orginele recept hoort
In hebshop staat echter dat ik het zuur moet hebben maar Cream of Tartar vertaald is wijnsteen.
Wie heeft de oplossing
je moet wijnsteenpoeder hebben, of cream of tartar. Geen zuur.
www.joyofbaking.con heeft goede recepten
je moet wijnsteenpoeder hebben, of cream of tartar. Geen zuur.
www.joyofbaking.con heeft goede recepten
idd joyofbaking is goed. En er staan naast de amerikaanse maten ook europese bij!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Angel Food cake
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.