1

Onderwerp: SPOED, Geschifte Ganache?!

Vanmorgen ganache gemaakt, 250 slagroom en 750 chocolade.

Vorige keer ook al bijna mislukt en nu ligt er haast een soort olie op op. Hoe kan dit?

Kom het wellicht doordat ik de slagroom heb laten koken of komt het toch door het weer?

En vooral de vraag hoe los ik dit NU op? :/

2

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

Ik doe altijd 250 slagroom op 250 chocolade. Melk zacht laten koken chocolade stukjes erdoor, en deze laten smelten.
Nooit problemen mee gehad.

Ik weet ook niet zo goed hoe je het nu kunt oplossen.

Groetjes Bianca

3

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

denk dat ik het maar in de koeling gooi en straks ga opkloppen, wellicht dat dat helpt?

4

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

Hallo allemaal ,

Had dit afgelopen week ook , olie op de ganache , verhouding om er mee af te smeren

Kijk even mee, weet iemand hoe dit kan ???

Taart groetjes Ellen

5

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

Hoe heb jij dit opgelost dan Ellen Lagas?

Ik ga nu eerst even na de paarden en over ongeveer 2 uur kijk ik wel weer, alles staat nu in de koeling... Klop het straks gewoon op en smeer dan verder af...

6

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

ik had het vorige week ook bij de witte chocolade. Heb uiteindelijk de boel weggegooid

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

7

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

Misschien een zakje klopfix erdoor?

Groetjes Bianca

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

Klopfix zal niet helpen tegen schiften.
Ik heb het ook eens gehad toen ik haast had. De slagroom was te heet :)
Nu laat ik hem eerst even afkoelen als hij gekookt heeft, en dan pas over de chocola.
Maar de methode van cakes by Michelle in de magnetron werkt ook fantastisch :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

gewoon doorroeren :Y
weet natuurlijk niet hoe erg het was, maar ik had het laatst oiok bij dewitte choc (a la Michelle); ietsie te lang in de magnetron :o  :grr:
Daarna goed doorroeren en het werd weer goed  :Y Smaakte ook prima

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: SPOED, Geschifte Ganache?!

je moet het in 2 porties delen, 1 deel verhitten, au bain marie, tot 54,4 graden, en 1 deel koelen, tot 15,5 graden. dan giet je het warme op het koude, goed roeren, en het zou moeten werken.....

I never met a calorie I didn't like....